EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Bakır verilerden destek buldu



Bakır fiyatları, ABD’de perakende satışların beklenenden iyi çıkmasından destek buldu

Bakır fiyatları, ABD’de perakende satışların beklenenden daha iyi çıkması ve Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc.’nin, Çin‘de bakır tüketiminin sürmekte olduğunu açıklamasının ardından son bir ayın en düşük seviyesinden yükseldi.


Üç ay vadeli bakır kontratı, Londra Metal Borsası’nda (LME), yüzde 0.8 yükselerek ton başına 8,155.25 dolara kadar çıktıktan sonra, Seul saatiyle 12:02′de 8,150 dolara geldi. Aralık vadeli bakır kontratı, New York Comex piyasasında yüzde 0.2 yükselerek pound başına 3.708 dolara çıktı.

Korea Exchange Bank Futures Co. metal traderı Chae Un Soo, “Bir kez daha talebin yükseleceği beklentilerini görüyoruz” dedi ve “Halen küresel ekonominin zayıflayabileceği endişelerinin olmasına karşın, bir miktar güçlü iştah görüyoruz” şeklinde görüş bildirdi.

ABD’de perakende satışlar, Ağustos ayında revize rakamla yüzde 1.2 arttıktan sonra, Eylül ayında da yüzde 1.1′lik artış gerçekleştirdi. Böylelikle perakende satışlar, 2010′un sonlarından bu yana en iyi iki aylık yükselişini yaptı. Bloomberg’in anketine katılan 77 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin yüzde 0.8 artması bekleniyordu.

Dünyanın en büyük halka açık bakır üretici şirketi Freeport-McMoRan, Çin‘de talebinin, ekonomide yavaşlama olmasına karşın sürmekte olduğunu kaydetti. Şirket CEO’su  Richard Adkerson, dün Londra’da bir mülakatta, “Şimdilerde önemli bir değişikliğin fiziki işaretini görmüyoruz” şeklinde görüş bildirdi.

Çin‘de bakır ithalatı Eylül ayında, konut fiyatlarındaki artışla birlikte talebin artacağı beklentisi ile, son dört ayın en yüksek seviyesine çıktı. Macquarie Group Ltd.’nin anketinde yer alan piyasa katılımcılarının yüzde 55′i, gelecek 12 ayda bakırın değer kazancağı beklentisini taşıyor. Bu oran, bir yıl önce yüzde 40 seviyesindeydi.

Ocak vadeli bakrı kontratı, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası’nda, yüzde 0.4 yükselerek ton başına 58,760 yuana (9,367 dolar) yükseldi.

LME‘de, çinko, aluminyum, nikel, kurşun ve kalay değer kazandı.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.