EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Dünya Piyasaları Yorumları / Bloomberg HT - (04.10.2012)



Uluslararası piyasalarda dikkatler, bugünkü merkez bankası toplantılarına çevrildi.
Uluslararası piyasalarda dikkatler, bugün üç önemli merkez bankasının alacağı para politikası kararlarına çevrilmiş durumda. Öte yandan, ABD’de bugün ve yarın açıklanacak olan istihdam
verileri de dikkatle izlenecek. Bu ortamda, Asya hisse senetleri son bir haftanın en hızlı çıkışını gerçekleştirirken, bölge para birimleri dolar karşısında son yedi ayın en yüksek seviyelerine çıktı. Petrol ise son iki ayın en düşük seviyesi yakınlarında seyrediyor.
MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:53′te yüzde 0.6 yukarıda seyrediyordu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.5 yükseldi. Yen hariç Asya bölgesinin en fazla kullanılan 10 para birimini içeren Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi yüzde 0.3 yükselişle 117.39 puana çıktı. Petrol New York’ta dün yüzde 4.1 düşmesinin ardından bugün fazla değişiklik göstermedi. Güney Kore’de işlemler bir günlük tatilin ardından tekrar başlarken, Çin’de piyasalar tatil nedeniyle bu hafta kapalı.
Japonya Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası, Avustralya Merkez Bankası’nın 2 Ekim’deki sürpriz faiz indiriminin ardından bugün para politikası toplantısı yapacak. Yatırımcılar ayrıca, ABD’de bugün açıklancak olan haftalık işsizlik başvuruları ve yarınki tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verilerini de bekliyor. Dün ABD’de açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi beklenenden daha iyi çıkarken, ISM imalat dışı endeksi son altı ayın en yüksek seviyesine tırmandı.
Singapur’da Credit Agricole CIB stratejistlerinden Frances Cheung, “Piyasa bekleyişleri güçlü çıkan ABD verilerinden destek buldu ve ABD toparlanması hız kazanıyor olabilir” dedi ve “Ancak şimdiye kadarki fiyat hareketi, bugünkü Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesi halen sakin” şeklinde görüş bildirdi.
Bloomberg HT
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.