EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Borsa,altın ve dövizde haftanın analizi



Beklentilerin aksine küçülmeye işaret eden ABD GSYİH verisi ve kötü gelen Japonya sanayi üretimi ile güne tedirgin başlangıç yapılan küresel piyasalarda, gün içinde açıklanan diğer verilerin de beklentileri karşılamaktan uzak olduğu görüldü.

Kötü gelen ABD ve Japonya verileri sonrasında güne satıcılı başlangıçların yapıldığı Asya piyasalarında, kapanışlara doğru gelen ufak çaplı alımlar ile kayıplar telafi edilmeye çalışılsa da,
geride bırakılan gün yüzde 0,30 – 0,50 seviyelerinde kayıplarla tamamlanıyordu. Japonya tarafında alınan teşvik kararları ile ayın başından bu yana ortalama yüzde 2,7 yükselen Asya borsalarının ABD tarafındaki tedirginliğe bağlı olarak bu haftayı hafif satıcılı yatay bir görünümde kapatacağını düşünüyoruz.
Küresel piyasalardaki olumsuz algılamanın etkisiyle güne aşağı yönlü başlangıç yapılan Avrupa tarafında, gün içinde açıklanan Alman perakende satışları yüzde 4,7 oranında düşüşe işaret ediyor, yüzde 1,5 düşüş beklentilerinin çok üzerinde gelen veri sonrasında Avrupa endekslerindeki satış baskısı bir miktar daha artıyordu. Günün, satış ağırlıklı ve yüzde 0,40 – 0,80 seviyelerinde kayıplarla kapatıldığı Avrupa tarafında, bugün durağan bir görünümde hareket edileceğini ve yine ufak çaplı satış baskısı ile karşılaşılabileceğini düşünüyoruz.
Kötü gelen büyüme rakamlarının özümsenmekte zorlanıldığı ABD tarafında, beklentileri aşan işsizlik maaşı başvuruları güne satıcılı bir havada başlangıç yapılmasına neden oluyor, öte yandan açılışın ardından gelen tepki alımlarıyla da yön tekrar yukarı çevrilmek isteniyordu. Yön konusundaki belirsizliğin gün boyunca etkili olduğu ABD tarafında, yatırımcıların risk almaktan kaçındığı gözlenirken, kapanışlar da karışık bir görünümde yapılıyordu. Bugün açıklanacak olan tarım-dışı istihdam seviyelerinin yakından takip edileceğin ABD tarafında, piyasalardaki tedirginliğin devam edeceğini ve haftanın durağan bir görünümde kapatılacağını düşünüyoruz.
Çarşamba günü yaşanan sert satışların ardından güne tepki alımları ile başlangıç yapılan İMKB’de, dış ticaret açığının 9 milyar dolarlık beklentilerin aksine 7,2 milyar dolar olarak gelmesi ile 80000 seviyesinin üzerine çıkılmak istense de, seans kapanışına doğru gelen satışlarla yön tekrar aşağı çevriliyordu. İlk seans kapanışındaki satıcılı görünümün aksine günün ikinci yarısına alımlarla başlanılan endekste, yatırımcıların çekimser tavırlarına rağmen 80000 seviyesinin üzerine çıkılsa da, günün sonuna doğru tekrar güçlenen kar satışlarıyla kapanış 78783 puandan yapılıyordu.
Moody’s açıklaması ve kötü gelen ABD verileri sonrasında satışların ağırlık kazandığı endekste, belirsizlik algılaması güçlenmiş olsa da, ilerleyen süreçle birlikte yönün tekrar yukarı çevrileceğini düşünüyoruz. Bu süreçte izleyeceğimiz dirençler 79000/500, 79900/80000 ve 80300 olacağı gibi takip edeceğimiz destekler de 78600, 78200/78000 ve 77600 olacak.
Doların küresel piyasalardaki aşağı yönlü eğilimine bağlı olarak güne satıcılı başlangıç yapılan Dolar/TL kurunda, gün içinde en düşük 1,7575 seviyesi görülse de, kapanış 1,7596’dan yapılıyordu. Fed tarafında alınan 85 milyar dolarlık tahvil alımına devam kararı ile doların küresel piyasalardaki değer kaybı hız kazanmış olsa da, kur tarafında 1,76 – 1,77 kanalında bir süre daha hareket edilmesini bekliyor, orta vadede ise 1,72 – 1,74 fiyat aralığının hedeflenebileceğini düşünüyoruz.
Kötü gelen ABD büyüme verisinin ardından yukarı yönlü baskının arttığı altın tarafında, Çarşamba 1683 dolardan tamamlansa da, Perşembe gününe satış ağırlıklı başlangıç yapılmasıyla birlikte bir önceki gün yaşanan yükselişin tepki hareketinden öteye gidemediği görülüyordu. Gün içinde hakim olan aşağı yönlü eğilim ile günün 1661 dolardan tamamladığı altında 1650 – 1660 fiyat aralığındaki hafif-dalgalı eğilimin bir süre daha etkili olacağını düşünüyoruz. Bu süreçte izleyeceğimiz destekler 1650, 1635 ve 1620 olacağı gibi takip edeceğimiz dirençler de 1670, 1685 ve 1700 olacak.


http://www.ekofinans.com/borsaaltin-ve-dovizde-haftanin-analizi-a737.html
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.