EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Merkez Bankasından Faiz İndirimi Sinyali



Merkez Bankası'nın Nisan ayında politika faizinde ve koridorun alt bandında indirime gitmesi beklenirken, kredilerde artış eğiliminin sürmesi nedeniyle zorunlu karşılıklarda artış yapması ve/veya ROK'larda ayarlamalar yapması bekleniyor. PPK kararları 14:00'ten sonra açıklancak.


TCMB Mart ayında gerçekleştirdiği son toplantısında piyasa beklentilerinin aksine faiz koridorunun üst bandını 100 baz puan indirirken, global piyasalardaki belirsizlikler ve sermaye giriş/çıkışlarındaki volatiliteye karşı likidite politikasını sıkılaştırmaya izin verecek şekilde düzenleyerek fonlama maliyetlerini gerekirse artıracağını göstermişti.

Mart ayındaki toplantıda politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 5.5, gecelik borçlanma faiz oranını yüzde 4.50 düzeyinde sabit tutan TCMB; borç verme faiz oranını yüzde 8.50'den yüzde 7.50'ye indirdi. 

TCMB ayrıca Mart'ta TL zorunlu karşılıkların döviz ve altın cinsinden tutulmasına imkan veren rezerv opsiyon mekanizmasının üst limitini değiştirmeden yeni bir basamak ilave ederken, ilk dilim hariç diğer dilimlerde rezerv opsiyon katsayısını (ROK) 0.1 puan artırdı.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.