EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Mevcut Seviyelerde, Altın Üreticilerinin Zarar Eder



TD Securities yetkililerine göre, altın fiyatındaki ani düşüş bazı altın üreticilerinin kepenk indirmesine neden olabilir. Bunun nedeni, tüm masraflar hesaba katıldığında, altın madenlerinin kabaca %15’inin altın fiyatının üzerinde üretim maliyetleri olması. Eğer altın fiyatı mevcut seviyelerde kalırsa, altın arzının önemli bir kısmı atıl kalır. TD Securities, mevcut kredi ve kurumsal bankacılık ortamında, ileri tarihli (future) satışlarının da çok zor, hatta imkansız olduğunu hatırlattı.

 Bu bağlamda, TD Securities altın için 1.300$ seviyesinin çok sağlam bir taban olduğunu belirtiyor. Firmaya göre, fiyat bu seviyenin altına sarkarsa, ciddi sayıda altın madeni kapanır. Geçen yıl altın üretim maliyeti ortalama 673 dolar, marjinal üretim maliyetiyse (90. yüzde dilimi ve üstü) 1.104 dolardı. 200 dolarlık capex kabulüyle, söz konusu yüzde dilimi için taban fiyat 1.300 dolar olur. Fiyatın bu seviyelerin altına inmesi, yıllık 262 tonluk altın arzının piyasadan çekileceği anlamına geliyor. 


http://www.saglamaltin.com.tr/haber/2860/mevcut-fiyat-seviyelerde-altin-ureticilerinin-15i-zarar-eder.aspx
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.