EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Suriye’ye yapılacak askeri müdahelenin Altına Etkisi



Suriye gerginliği ile birlikte, 30 yıl önce bitti denilen soğuk savaş tekrar başladı. Bir tarafta Esad rejiminin kimyasal silah kullandığına dair açık kanıtlar olduğunu iddia eden ABD ve müttefikleri, diğer tarafta ise Esed hükumetinin isyancılara karşı üstün olduğu bir dönemde kimyasal silah
kullanma ihtimalinin gülünç olduğunu belirten Rusya. Bu iki ülke arasında gerilim ve iki cephede yaşanacak gelişmeler, Suriye’nin önümüzdeki dönemde kaderini belirleyecek.
 Suriye ile ilgili asıl önemli soru, olası müdahalenin hava saldırısı ile sınırlı olup olmayacağı. Eğer operason ABD’nin belirttiği gibi 2-3 gün ile sınırlı olacaksa, müdahalenin ardından piyasanın kendini toparlaması uzun sürmeyecektir. Öte yandan Bosna veya Afganistan’daki gibi uzun vadeli bir barış gücünün ülkeye konuşlandırılması, piyasaların seyrini etkileyebilir.
 Nisan’da başlayan düşüşle birlikte ‘güvenli liman’ özelliğini yitirdi denilen altın, müdahale halinde yatırımcının yüzünü güldürecek mi?

Emtia varlıkları, Cuma ve Cumartesi günlerinde Rusya’da düzenlenecek G-20 zirvesi öncesinde sakin bir görüntü çizmeye devam ediyor. Başkan Obama, önümüzdeki hafta toplanacak Kongre’den askeri müdahaleye onay vermesini isterken Rusya devlet başkanı Vladimir Putin de Suriye’ye Birleşmiş Milletler onayı olmadan opersayon düzenlenmesinin ‘saldırı’ olarak niteleneceğini belirtti.
 Askeri raporlar, Rusya’nın Suriye’ye doğru gemi sevketmeye başladığını gösteriyor. Piyasa oyuncuları, askeri müdahalenin gerçekleşmesi durumunda altın fiyatlarının anlık olarak 1.500 dolara kadar ulaşabileceğini ifade ediyor. 
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.