EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Eylül Ayında Tahvil Alımına Müdahale



İspanya Maliye Bakanı Luis de Guindos Eurogroup, eylül ayında tahvil piyasasına müdahale üzerinde çalışacağını belirtti.

İspanya Maliye Bakanı Luis de Guindos, Euro Bölgesi maliye bakanlarının Eylül ayı ortasında yapmaları planlanan toplantıda, getiri oranlarını düşürmek için tahvil piyasasına düzenlenecek
müdahaleler üzerinde çalışılacağını söyledi.

Guindos ayrıca, tahvil alımlarının ECB'nin 6 Eylül'de ele alacağı konulardan biri olmasını beklediklerini ifade etti.


Piyasalardaki belirsizlik sürüyor aylık ve haftalık bazda güçlü duran Euro’da kar satıları geliyor ve biz bu kar satışlarının 1,2380 seviyesine kadar geleceğini umuyoruz.Euro bölgesinde Yunanistan konusunda kriz devam ederken Yunan hükümet yetkililerinin verdikleri bilgiyere göre Yunan hükümeti, kurtarma programı için AB-IMF'den 2 yıl uzatma alması halinde ortaya çıkacak finansman açıklarını kapatmak için kısa vadeli borçlanma kağıtları ihraç etmeyi değerlendirecek. Yunan yetkililere göre ortaya çıkacak finansman açığı 18 milyar Avro'nun altında olacak ve bu miktarın karşılanması için Yunanistan'ın kreditörlerine başvurulmasına ihtiyaç olmayacak. Yunan yetkililer, finansman açığının kapatılması için düşünülen yollardan birinin 2013'de daha fazla Hazine bonosu ihraç edilmesi olduğunu vurguluyorlar. Bir diğer sorun ise tahvil alımları konusunda yaşanıyor. Bu konuda konuşan vrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Joerg Asmussen, Banka'nın yeni tahvil alım programının detaylarının 6 Eylül'de yapılacak Yönetim Konseyi toplantısının ardından açıklanacağını bildirdi. Avrupa basınında ise ECB'nin yeni tahvil alım planını açıklamak için Almanya Anayasa Mahkemesi'nin ESM konusunda 12 Eylül'de vereceği kararı bekleyeceği yorumları yapılıyordu. Ayrıca Asmussen "Yeni program, ECB'nin tahvillerini alacağı ülkelerin reform çabalarının gevşememesini sağlayacak. Yen program çerçevesinde ECB sadece kısa vadeli tahvilleri alacak. ECB hala planın teknik ve operasyonel detayları üzerinde çalışıyor" diye konuştu. Avrupa’da bunlar yaşanırken ABD cephesinde ise parasal genişleme tartışılıyor. Cuma günü Bernanke’nin yeni bir parasal genişleme kararı açıklayıp açıklamayacağı en çok merak edilen konular arasında sayılıyor. Bu konuda dün konuşan Fed üyesi Pianalto ise ekonominin daha fazla parasal gevşeme sağlanması yoluyla desteklenmesinin ortaya çıkaracağı maliyetler yönetilebilir olduğu sürece yeni bir tur parasal genişlemeye destek vereceğini söyledi. Büyük ölçekli varlık alımı anlamına gelen parasal genişlemenin etkili bir araç olabileceğini belirten Pianalto, ancak her tahvil alım turunda faiz oranlarında düşüşün biraz daha küçük olacağı uyarısında bulundu.
Teknik açıdan baktığımızda ise baştada belirttiğimiz gibi düşüşlerin 1,2380 seviyesine kadar olmasını bekliyoruz. Ancak burada önemli bir nokta olan haftalık pivot seviyemizin yani 1,2460 seviyesinin kırılmasını beklemeliyiz. Gece saatlerinde haftalık pivot noktasından paritenin döndüğünü görüyoruz. Yukarıda ise günlük pivot noktası olan 1,2510 seviyesi belirleyici olacaktır. Bu seviyenin üstünde alımların hızlanacağını ve paritenin 1,2582 seviyesine kadar yükseleceğini söyleyebiliriz.

Destekler : 1,2460-1,2415-1,2380

Dirençler : 1,2510-1,2535-1,2582
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.