EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Yen 2 ayın en yükseğinde




Tokyo hükümetinden gelen verinin Japon yatırımcıların 4. haftalarında da yabancı tahvil ve hisselerde net satıcı pozisyonunda olmalarını ardından yen, dolar karşısında 2 ayın en yükseğine tırmandı.


ABD'de bugün açıklanacak ve Fed'in tahvil alımlarını ne zaman azaltmaya başlayacağına yönelik daha fazla sinyal vermesi beklenen verinin öncesinde doların, yen  karşısındaki volatilitesi 2 yılın en yükseğine tırmandı. Yen, Japonya Merkez Bankası'nın 4 Nisan'da öngörülmedik teşvik açıklamasından bu yana kaydettiği tüm kayıpları geri aldı. Yeni Zelanda doları, merkez bankasının para biriminin aşırı değerli olmayı sürdürdüğünün sinyalini vermesinin ardından tüm önemli para birimleri karşısında değer kaybetti.

Piyasanın, Japonya'nın sermaye çıkışına yönelik kanıt aradığını, ancak böyle bir kanıtın olmadığını belirten Royal Bank of Scotland Group Plc'nin kıdemli döviz stratejistlerinden Greg Gibbs, kısa yen pozisyonlarına giren küresel fon yöneticilerinin şu anda küresel piyasalardaki  volatiliteyi büyük bir endişeyle izlediklerini söyledi.

Yen, dolar karşısında erken saatlerde 94.19 düzeyinden 4 Nisan'dan bu yana en yükseğini kaydetmesinin ardından Londra saati ile 6:52'de yüzde 1.7 değerlenerek 94.36'dan işlem gördü. Yenin 3 gün içinde yüzde 4.7 güçlenmesi Ekim 2008'den bu yana en büyük sıçramaya işaret ediyor. Dolar-yen ikilisinin zımni volatilitesi yüzde 18.2'ye tırmanarak Mart 2011'den bu yana en yükseğini kaydetti. Yen, euro karşısında yüzde 1.6 primlenerek 125.97'ye çıkarken, erken saatlerde 125.85 seviyesinden 16 Nisan'dan bu yana en yükseğini test etti.

Euro, dolar karşısında 1.3370'den 20 Şubat'tan bu yana en yükseğine ulaşmasının ardından dünkü seviyesinin yüzde 0.1 üzerinde 1.3355'ten işlem gördü.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.