EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Suriyedeki yabancı sermaye Türkiye'ye yöneliyor



Suriye'deki çatışma ortamından kaçan bir çok kişinin Türkiye'de yaşamaya başladığı bu dönemde, İstanbul'da kurulan Suriye sermayeli şirketlerin yüzde 218 artış göstermesi dikkat çekti.
Bu yılın ilk 7 ayında İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) kuruluş kaydı yaptıran Suriye sermayeli şirket
sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 218 artış göstererek 28 adetten 89 adete çıktı.
İstanbul'da ilk 7 ayda kurulan Suriye sermayeli şirketlerin sektörlerine bakıldığında ilk sırayı 14 şirketle müşavirlik hizmetleri alıyor. Bunu 11 şirket ile turizm-otel-konaklama, yine 11 şirketle kimya-plastik-kauçuk, 10 firma ile ulaştırma, 6 firma ile tekstil, yine 6 firma ile tarım-gıda, 5 firma ile inşaat takip ediyor. Madencilik, makine, demir-çelik, metal eşya, sağlık-eğitim, yapı malzemeleri de diğer kurulan sektörler arasında yer alıyor.
Bu yıl İTO'ya kayıt yaptıran 89 firmanın toplam sermayesi ise 6 milyon 245 bin 75 lira. Geçen yıl kayıt yaptıran 28 firmanın toplam sermayesi 1 milyon 824 bin 350 liraydı.
Suriye'den Türkiye'ye gelen mültecilerden pasaportu olmayanlar kamplarda kalırken, maddi durumu iyi olan pasaport sahibi Suriyeliler Türkiye'de ev kiralıyor veya akrabalarının yanında ikamet ediyor.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.