EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Altın Yorumu / Troy Kıymetli Madenler - (28.09.2012)



ALTIN 1780 DOLAR/ONS ÜZERİNE YÜKSELDİ
Haftasonuna yaklaşırken, altın yüzünü yukarı dönerken, Perşembe gününün ilk işlem fiyatı 1752.30 dolar/ons’tan gerçekleşti. Asya ve Avrupa piyasalarında hacimsiz ancak yukarı yönde graifk çizen altın ABD seansında ivme kazandı. Borç krizindeki İspanya’nın ekonomik reform planı, endişeleri
teskin ederken, ham petrol fiyatında kaydedilen yüzde 2.2’lik artış, altın’ı destekledi. ABD’den açıklanan dayanıklı mal siparişlerinde beklentilerin çok altında kalan rakamlar, işsizlik başvurularının Temmuz ayından bu yana en düşük seviyede açıklanması ile dengelenirken, altın 1780.30 dolar/ons’a kadar yükseldi; parite ise ayrışarak 1.2829 seviyesine geri çekildi. Bu seviyeden toparlanan Euro, artıya geçerek seansı 1.2912’den yüzde 0.3 artışla bitirdi. Altın’ın günlük kazancı, 1777.23 dolar/ons son fiyatı ile yüzde 1.4 olurken sabah seansında da yükselen grafiğini sürdürdü. Sarı maden, 1790 – 1800 dolar/ons üzerini aşabilirse yükselişi daha hızlı olacaktır. Gümüş, iyi bir performansla altını takip ederken, 35 dolar/ons üzerinde kapanış gerçekleştirdiği takdirde boğa piyasası oyuncuları etkisini artıracaktır. Altın, 3. çeyreği yüzde 11’lik bir yükselişle kapatmaya hazırlanıyor. FED ve Avrupa Merkez Bankası’nın son zamanlardaki teşvik önlemlerinin desteğiyle ve enflasyona karşı koruyucu özelliği sayesinde, 2010’un 2. çeyreğinden itibaren en iyi 3 aylık periyodunu kaydetmiş olacak. Bugün, Almanya’dan perakende satış, Euro Bölgesi’nden TÜFE, ABD’den kişisel, Chicago PMI, Michigan hassasiyeti, Michigan enflansyon beklentisi açıklanacak.
Troy Kıymetli Madenler Günlük Bülteni
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.