EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Başkan Mario Draghi: Tahvil almak için kararı verdik



ECB'nin faiz değiştirmediği toplantısı sonrasında Başkan Mario Draghi ECB yönetiminin tahvil alım kararı alığını açıkladı.

İkincil piyasadan tahvil alacaklarını açıklayan Başkan Draghi "tahvil alım programının piyasalardaki
ağır bozulmayı düzeltecektir" dedi.

ESM ve EFSF için operasyonun gerekli olduğunu belirten Draghi ECB'nin tahvil alım rolünü yerine getirebilmesi için sıkı şartlara uyulması gerektiğini belirtti.

Başkan açıklamasında bilançolardaki ayarlama yüksek işsizliğin büyümeye zarar verdiğini açıladı. Global büyümenin görünüme zarar verdiğine dikkat çeken Draghi, büyüme için aşağı yönlü risklerin finansal piyasalar ile alakalı yorumunu yaptı.

Tahvil alımlarında koşulların çok öenmli olduğunu kaydeden Draghi Avrupa'nın finansal ihtiyacını gidermek için uygulanacaktır dedi.

Başkan hükümetlerin hedeflerini yakalamak için mali tedbirler alması gerektiğini kaydederken ikincil piyasadan tahvil alımı (OMT) için gerekli olan sıkı şartların EFSF ve ESM programlarına bağlı olacağının altını çizdi.

Kısa vadeye getirinini kısa tarafı 1 ila 3 yıllık vadeyi kapsayacağını belirtirken, tahvil alımları için üst sınır belirlenmediğini belirtti.

Tüm alımlarda miktar haftalık bazda açıklanırken ülkeler aylık bazda açıklanacak Draghi tahvil alımları ile verilen likiditenin tamamen sterilize edileceğini söyledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ECB Başkanı kararın oy birliği ile alınmadığı bir üyenin mühalefet ettiğini belirtti.

Euro'dan dönüş olmadığını tekrarlayan ECB Başkanı eurodan geri dönüleceği korkularının temelsiz olduğunu belirtti. Euroyu koruma için ne gerekiyorsa yapılacağını belirten Draghi ECB'nin yetkileri içinde ne gerekiyorsa yapacağını belirtti.

Hedefi belirlerken en etkili olanı tercih ettiklerini bu nedenle 3 yıl olduğunu belirten Draghi, ECB kurallarının birincil piyasadan alımı yasakladığını belirtti.

Draghi soruları cevaplarken ECB'nin bağımsızlığının korunması için tahvil alımlarının şarta bağlı olamsı gerektiğini vurguladı.

ECB Başkanı açıklamalarında faiz indirimi için uygun zaman olmadığını belirtirken son faiz indirmi hli hazırda düşük büyüm görünümünü yansıttığına dikkat çekti.

Draghi'nin açıklamları öncesinde 1.2630 seviyesindeki euro dolar paritesi konuşma esnasında 1.2591'e geriledi. Buna ek olarak sounlu ülkelerin tahvil faizlerinde düşüş gözleniyor.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.