EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Borsa Yorumu / Gedik Yatırım (05.09.2012)



Avrupa MB’nın yarın yapacağı toplantı öncesinde sat ıcılı seyir tüm dünyayı etkisine ald ı. Bugün de başlangıç negatif olacak.

IMKB 100 endeksi, dünü % 0.46 dü şüşle, 66,898 puandan kapattı. Gün içerisinde en düşük 66,863, en yüksek 67,507 puan ı gören endeks, önceki kapan ışının 310 puan altına indi.


Avrupa MB’nın yarın yapacağı kritik toplantı öncesinde dün Berlin ve Roma’da toplanan liderler, Bankanın tahvil alımı yapması gerektiğini söyledi. Ancak Avrupa borsaları toplantı öncesinde dün sat ıcılı seyretti: Almanya % 1.2, İngiltere % 1.5, Fransa % 1.6 dü ştü. ABD’de ise Dow Jones % 0.4, S&P500 % 0.1 dü ştü.

İspanya ve İtalya’nın 2 ve 10 yıl vadeli tahvillerinin faizleri arasındaki fark, Avrupa MB’nın 3 yıl vadeye kadar tahvil alımı adımının geçici bir rahatlama sa ğlayacağı ve iki ülkenin bütçe açıklarını kapama konusunda zaman kazandıracağı spekülasyonuna ba ğlı olarak rekor seviyeye yükseldi.

Asya endekslerinde ekonomilerden gelen durgunluk i şaretleri etkili. Bu yüzden son dönemdeki Avrupa’daki yükseli ş hareketlerine eşlik edemeyen borsalar bu sabah da % 0.5-% 1.0 arasında kayıplar yaşıyor. Avrupa ve ABD futureları da hafif ekside i şlem görürken Euro/dolar 1.253′a kadar geriledikten sonra bu noktada tutunmaya çalışıyor.

Bugünün ekonomi gündeminde; İtalya ve İspanya’nın tahvil ihaleleri, 11:00′de Euro Bölgesi PMI(Bk:46.6) 12:00′de Euro Bölgesi Perakende Sat ışlar (Bk:-%0.2) 15:30′da ABD Tarım Dışı Verimlilik yer almakta.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.