EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Gümüş fiyatları altın fiyatlarından daha hızlı yükseliyor



Gümüş fiyatları da ralli yaptı. Son üç haftada gümüşün fiyatı yüzde 16 artarak 32 doların üzerine çıktı. Altın ise aynı dönemde yüzde 4 civarında kazandırdı.

Yaşadığı büyük fiyat dalgalanmaları sonrasında yatırımcının gözünden düşen gümüş, merkez
bankalarını teşvik sağlayacağı beklentisiyle yukarı doğru bir hamle yaptı. Fiyatlar bu hafta son dört ayın en yüksek seviyesine çıktı ve analistlere göre gümüş fiyatında artış sürecek. Değerli metallerde genel olarak hakim olan yükseliş trendi altını da yaklaşık altı ayın en yüksek seviyesine yaklaştırdı. Altın fiyatları 1.700 dolar/ons seviyesini zorluyor. Platin ve paladyumun da değerleniyor.

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke’nin piyasalarda estirdiği ‘teşvik rüzgarı’ dün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin açıklamalarıyla devam ettiği. Draghi’nin tahvil alımı için harekete geçeceklerinin sinyalini veren konuşmaları sonrasında altın ve gümüş fiyatlarındaki yükseliş hızlandı. ABD vadeli işlemlerinde gümüş fiyatları yüzde 3 değer kazanarak 32.38 dolar/ons düzeyine çıktı. 4.5 ayın en yüksek seviyesini test eden gümüş fiyatları daha sonra 32.21 dolara indi. Endüstriyel alanda da kullanılan gümüşün spot fiyatı da yüzde 0.2 artışla 32.16 dolar oldu. Böyelilkle gümüş fiyatlarında son üç haftadaki yükseliş yüzde 16′yı buldu. Ralli yapan gümüş fiyatları altından daha hızlı artıyor. Gümüşün fiyatı son iki haftada yüzde 10′dan fazla artarken aynı dönem içinde altın fiyatları yüzde 4 civarında yükseldi. Gümüş,bu yıl ilk altından daha iyi performans gösterdiği bir döneme girdi. Altının son üç haftadaki yükseliş oranı ise yüzde 5.

Kaynak: http://www.patronturk.com/gumus-fiyatlari-altin-fiyatlarindan-daha-hizli-yukseliyor#ixzz25gsuqVik
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.