EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Bakır Fiyatları yükseldi



Bakır, Japonya Merkez Bankası'nın ilave teşviklere gitmesi ve ve ABD'de tüketici harcamalarının tahminlerden daha hızlı arttığını gösteren veri sonrası, son seiz haftanın en düşük seviyesinden yükseldi.


Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.7 yükselerek ton başına 7,751 dolara çıktıktan sonra, Şanghay saati ile 14:51'de 7,735 dolar seviyesine geldi. Kontrat dün 7,670 dolar ile 6 Eylül'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Metal bu ay yüzde 5.7 düştü ve son üç ayda ilk aylık düşüşünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Japonya Merkez Bankası bugünkü toplantısında varlık alım programını 11 trilyon yen (138 milyar dolar) artırarak 66 trilyon yene çıkardı. ABD'de tüketici harcamaları Eylül ayında yüzde 0.8 yükseldi ve ekonominin en büyük parçasının yukarı yönde hareket ettiğini işaret etti.

Seul'de Korea Exchange Bank Futures Co. kıdemli traderı Hwang Il Doo, "ABD tüketici harcamaları verisi ve Japonya Merkez Bankası kararı bakırı destekledi" dedi ve "Bu hafta ABD ve Çin'de açıklanacak veriler bakırın yönünü belirleyebilir" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de Çalışma Bakanlığı, 2 Kasım'da açıklanacak olan Ekim ayı istihdam verisinin durumunu belirlemeden önce, Sandy Kasırgası'nın etkisini görmeyi bekleyecek. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, tarım dışı istihdamın 125,000 artması ve işsizlik oranının yüzde 7.9'a çıkması bekleniyor.

Dünyanın en büyük bakır kullanıcısı Çin'de, 1 Kasım'da Ekim ayı imalat sanayi verisi ve 9 Kasım'da sanayi üretimi ve tüketici fiyatları endeksi verileri açıklanacak. Çin Komunist Partisi, gündeminde 10 yılda bir gerçekleştirilen liderlik değişimi de bulunankongresini 8 Kasım'da toplayacak.

Aralık vadeli bakır kontratı, New York Comex piyasasında yüzde 0.4 yükselerek pound başına 3.5085 dolara çıktı ve son dokuz günde ilk yükselişini gösterdi. Şubat vadeli bakır kontratı, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda yüzde 0.2 düşerek ton başına 56,480 yuana (9,048 dolar) geldi.

LME'de, çinko, kalay ve kurşun yükselirken, nikel ve aluminyum fazla değişmedi.

http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1236247-bakir-japonya-mb-ile-yukseldi

Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.