EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Dünya Piyasaları Yorumları / Venn Danışmanlık - (23.10.2012)



HAFTANIN EN ÖNEMLİ KONULARI
Bu hafta gelecek çok sayıda güçlü ekonomik veri var, raporumuzda aktardık. Bunun yanı sıra yatırımcıların dikkat etmesi gereken önemli noktalar sadece verilerle sınırlı değil. Piyasanın hareket yönünde etkin olacak veri-dışı faktörler de var. En önemli olanları sıralayalım:

*İspanya’dan beklenen kurtarma başvurusu ile ilgili gelişmeler kritik olmaya devam ediyor. Bugün İspanya’nın Basque ve Galicia bölgelerinde yerel seçim yapılıyor. Basque bölgesi yıllarca politik fikir ayrılığından dolayı şiddetli gösterilere sahne olan, çalkantılı bir yer. Galicia ise Başbakan Rajoy’un memleketi ve 2.7 milyon oy sahibi ile Rajoy’un Halk Partisinin geleneksel kalelerinden biri. Seçimler öncesi Rajoy kurtarma planı ile ilgili herhangi bir bilgi vermemeye özen gösterdi. Seçimler sonrasında Rajoy’un olası bir kurtarma başvurusunun detaylarını açıklaması kuvvetle muhtemel görülüyor. Seçimleri detaylı olarak önceki raporumuzda inceledik.(Seçimler bu raporumuzdan sonra sonuçlandı,Rajoj’un partisi kendi bölgesi olan Galicia da üzülmedi)
*İspanya’nın yardıma başvurması halinde ECB’nin İspanya devlet tahvillerini almasına olanak sağlayarak İspanya’nın Euro bölgesinden çıkış ihtimali riskini en azından birkaç ay ortadan kaldıracak. Piyasada genel beklenti bu senaryonun olumlu olacağı yönünde, ancak İspanya’nın bu başvuruyu ertelemesi için hala alanı var, bu da piyasaları korkutuyor ve borsalarla beraber Euro üzerinde baskı oluşturuyor.
*AB zirvesinde beklendiği gibi gelişmeler zayıf kaldı. Zirvede aktif kararlar alınmaması, AB’nin bölgedeki durumun kontrolünü elinden kaçırabileceği endişesini artırdı piyasalarda. Belirsizliklerle dolu son dönemde yatırımcı güveni, piyasaların hareketinde oldukça kritik bir faktör. Dolayısıyla Draghi konuşması başta olmak üzere AB yetkililerinden gelecek açıklamalar önem taşıyor.
* Bilanço açıklamaları döneminin 3.haftasına giriyoruz. Açıklamaların etkili olduğu son hafta olacak diyebiliriz, çünkü bu hafta ile beraber genel görünüm netleşmiş olacak. Beklendiği gibi, firmaların çoğunluğu yıldan yıla kazançta düşüş açıkladı. Öte yandan, ikinci çeyrekte de gördüğümüz, çoğu firmanın kazanç beklentilerinin üstüne çıkması ancak satış tahminlerinin altında kalması trendi devam etti. Bu kötü haber, çünkü firmalar son yıllarda masraf kısmanın faydalarını büyük ölçüde tükettiler. Kazançlarını muhafaza edebilecekleri sinyalini piyasaya verebilmeleri için satışlarda kayda değer gelişme göstermeleri gerekiyor. Bu haftanın önde gelen bilanço açıklaması Apple’dan. Diğer önemli firmaların bilançoları da piyasayı yönlendiren büyük bir haber yokken dikkat çekebilir.
* Bu Çarşamba yapılacak FOMC para politikası toplantısı ve tutanakları bu haftanın önemli ABD olayı. Fed’in yeni gelişmeler sonrası ekonomi üzerinde teşhisi ile ilgili açıklamalar kritik. Bunun yanı sıra açıklamaları takip ederken dikkat edilmesi gereken bir nokta, Sınırsız QE planı dahilinde yapılacak Mortgage tahvil alımlarının zamanı ve sıklığı konusunda gelecek ipuçları.
*Yine Çarşamba açıklanacak ABD Yeni konut satışları raporunun olağan zamanlarda önemli bir ekonomik veri olmasının yanında ekstra kritik değeri var bu hafta. Fed için konut endüstrisi bankacılık sektörünü iyileştirmek için anahtar niteliğinde. QE3′ün Mortgage tahvil alımları şeklinde gerçekleşecek olmasında da bunu net şekilde görebiliyoruz. Alımlardaki amacın konut sektörünü canlandırmak ve kötü mortgage kredileri ile dolmuş bankaları toparlamak olduğunu anlamak gerek. Dolayısıyla konut datası aynı zamanda toparlanmanın bir işareti niteliğinde.
Venn Danışmanlık
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.