EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Altın Japon Yenine Karşı Rekor Seviyede



Barclays Capital ve Deutsche Bank, geçtiğimiz haftanın son işlem gününde yatırımcılarına yolladığı raporda, altın fiyatlarının Japon yeni karşısında yükselmesini beklediklerini ifade etti. Önümüzdeki ay gerçekleşecek seçimler öncesinde Japon Merkez Bankası’nın (BoJ) dahada gevşek para politikası
uygulayacağı düşüncesinde olan yatırımcılar, şu ara FOREX piyasasında oldukça popüler olan ‘açığa satış’ işlemini gerçekleştiriyor. Genel beklenti, yen kurunun diğer para birimleri karşısında daha da zayıflaması yönünde. Dolar karşısındaki kısa yen pozisyonlarının sayısı gün geçtikçe artıyor, fakat Barclays doların da gevşek para politikası sebebiyle sert rüzgarlara maruz kalacağı düşüncesinde.

 Bu sebeple yen kurunu dolar karşısında değil, kolaylıkla devalüe edilemeyen altın gibi bir emtia varlığıyla karşılaştırmanın daha doğru olacağı belirtiliyor. Yenin Japon ekonomisiyle beraber eridiğini belirten Deutsche Bank, altını yen kuru karşısında önemli ataklar gerçekleştirmesini beklemekte.
 Barclays, 2013 sonunda altıın dolar karşısında 1.900 seviyelerini zorlamasını beklerken, yen karşısında da 164.000 seviyelerine tırmanabileceğini ifade etti. Altın, geçtiğimiz haftayı yen karşısında 144.099’dan kapattı.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.