EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Avrupa ve Çin’in Büyüme Oranları Endişe Verici



TD Securites Yatırım Şirketi, Çin ve Avrupa’daki düşük büyüme yüzdelerinin endişe verici olduğunu ve kıymetli metallerle baz metallerde işlem yapan yatırımcıların önümüzdeki çeyrekteki arz talep dengesini tam öngöremediklerini ifade etti.  

 Bu karamsar tabloya ek olarak, yatırımcıların endişesini körükleyen bir diğer durum da Çin’in platin ve paladyum rezervlerinin her zamanki gibi kamuoyundan gizli tutulması ve hacmin bilinmiyor oluşu. Bilindiği gibi Çin, kıymetli ve baz metal işlemlerini resmi kanallardan duyurmayan ve bu işlemlerin hacmini gizli tutan bir ülke.
 Avrupa’daki büyümenin önümüzdeki dönemlerde zayıflayacağı ve buna bağlı olarak otomobil satışlarının, dolayısıyla da platin talebinin düşeceği öngörüsü, yatırımcıların bu metali elden çıkarmasına neden oldu.
 Çin ve Avrupa konulu sorunların yanında, ABD’de şu an için rayına oturmuş ve düzenli hale gelmiş büyümenin Amerikan Merkez Bankası Fed’i agresif parasal gevşeme uygulamaktan alakoyacağı düşünülüyor. Bu beklenti altın, gümüş, platin ve bakırı aşağı çeken en önemli yatırımcı hissiyatı olarak öne çıkıyor.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.