EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

ABD Darphanesi Geçici Olarak Gümüş Para Satışını Durdurdu



Gümüş kıtlığı mı var, yoksa yeni bir gümüş furyası mı başladı? Geçtiğimiz hafta, ABD Darphanesi 2013 basımı Amerikan Kartalı gümüş paraların (meskûk) satışını durdurdu. Darphanenin resmi web sitesi, söz konusu paraların bir dolar baskılı olduğunu ve %99,9 saf gümüş içerdiğini belirtmekte. Şu
an itibariyle bu paraların bir tanesinin piyasa değeri 63 dolar.  Darphaneden yetkili satıcılara giden bir e-posta, paraların satışına ay sonunda devam edileceğini belirtiyor. Satışlar sadece geçici olarak irsaliye kontrolü için durmuş. Bazı uzmanlar, ABD’deki ekonomik belirsizliklerden ötürü yatırımcıların fırsat alımı yaptığını düşünüyor. Gerçekten de, mevcut ekonomik konjonktür içinde yatırımcının gümüş talebi giderek artmakta. İyiye giden veriler de aynı zamanda bir sanayi metali olan gümüşe duyulan ihtiyacı körüklüyor.
 Geçtiğimiz hafta içinde Aralık 2010’dan bu yana görülen en büyük gümüş borsa yatırım fonu alımları gerçekleşti. BYF’lerin teminatında bulunan toplam gümüş hacmi rekor seviye olan 20.000 tona ulaşmış durumda.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.