EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Hindistan Altınların Peşinde



Hindistan, cari açığını kontrol altına alabilmek için ithal altına uyguladığı gümrük vergisini artırdıkça artırıyor. Yapılan son vergi artırımıyla birlikte gümrük vergisi %6’ya çıktı. Hindistan, altın ithal etmek yerine Hintliler’in yastık altında sakladığı 20.000 ton altını piyasaya çıkartmak istiyor. Ancak mevcut durumda bu bir “dilek”ten öteye geçmiyor, çünkü hükûmetin konuyla iglili somut bir planı
yok.
 Bazı çevreler, devletin e-altın ya da vadeli altın sözleşmeleri gibi kağıt / dijital tabanlı yatırım araçlarını cazip hale getirebileceğini düşünüyorlar. Bir diğer seçenek, altın hesaplarını teşvik ederek halkın altınını bankalarda değerlendirmesini sağlamak. Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, altın hesaplarının, altına dayalı borsa yatırım fonlarıyla ilişkilendirilebileceği belirtidi. Böylece piyasadaki fiziksel altın miktarı artırılabilecek ve talebin çok arttığı dönemlerde bu talebin bir kısmı iç piyasadan karşılanabilecek.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.