EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Döviz Hareklendi



Merkez'in yüksek faiz politikasıyla artan sıcak para, dolar kurunu düşürünce halk dövize hücum etti
Merkez Bankası faizleri zamanında indirmeyerek halkı dolarize etti. Yüksek faiz nedeniyle Türkiye'ye akın eden sıcak para dolar kurunu en son mayıs ayında gördüğü seviyeye çekti. Kurun 1.75 TL'ye kadar gerilemesiyle vatandaş adeta dolara hücum etti. Sadece bir haftada Döviz Tevdiat Hesapları (DTH) 3 milyar dolar arttı.


TARİHİNİN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE
Merkez Bankası verilerine göre yurtiçi ve yurtdışında yerleşik kişilerin bankalarda açtığı döviz cinsi mevduat tarihinin en yüksek seviyesine yükseldi. 30 Kasım'da 109 milyar 999 milyon dolar olan DTH'ler, 4 Ocak'ta 111 milyar 311 milyon dolara, 11 Ocak'ta da 114 milyar 869 milyon dolara çıktı. Kasım sonundan bu yana döviz hesapları 5 milyar dolar arttı. Öte yandan döviz fiyatlarının düşüşünde etkili olan sıcak para girişi de hızla sürüyor. Ocak ayının ilk iki haftasında yabancılar 2 milyar 268 milyon TL'lik bono aldı.

GÖZLER MERKEZ'E ÇEVRİLDİ
Dolar kuru en son mayıs ayında gördüğü seviyeye kadar indi. Merkez Bankası'nın bugün toplanacak Para Politikası Kurulu'nda önlem alıp almayacağı merak ediliyor.

'Faiz indirimi bekliyoruz'
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Merkez Bankası'nın bugün yapacağı PPK toplantısında faiz indirimi beklediklerini kaydetti. Büyükekşi, İhracatın 2013'te de büyümeye katkı vermesini bekliyoruz. Bunun için de bizim rekabet gücü açısından iyi bir yerde olmamız gerek. Döviz kuru geriledikçe rekabet gücümüz azalıyor. Dolar kurunda 1.80 TL'nin altı, kur sepetinde de 2.10 seviyesi kırmızı çizgimiz. Merkez Bankası'nın proaktif davranması gerek diye konuştu.

http://www.bigpara.com/haber-detay/gundem/halk-dovize-yoneldi/844769/
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.