EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Günlük Piyasa Analizi



EUR / USD Günlük Piyasa Analizi

Dün  akşam saatlerinde başkan Obama ikinci dönem başkanlığına resmen başladı. ABD tarafında daha önce konuştuğumuz konu olan borç tavanı ile ilgili ise yeni herhangi bir çözüm şu an görünmüyor. Cumhuriyetçiler bu sefer kolay uzlaşıya gitmek istemedikleri için ortak nokta bulunmauyor fakat en son alınan bilgilere göre bir süreliğine erteleme yapılacak ve mayıs ayına kadar borçlanmaya izin verilip detayları bu tarihten sonra anlaşıldığında belli olacak. Bunun dışında Avrupa bölgesinde ekonominin toparlanmasına dair işaretler belli ediyor kendini. Henüz somut olarak verilerde toparlanma işaretleri görmesek de önceki senelerde Yunanistan’ın eurodan çıkması bile düşünülürken şimdi Yunanistana 9.2 milyarlık krediye onay geldi. Bu yıl içerisinde siyasilerin çizmiş olduğu olumlu tablo devam ettiği sürece yukarı hamle kaçınılmaz görünüyor. Avrupa borsaları da yılbaşından itibaren güzel bir tablo çizerken ay sonunda Avrupalı bankaların uzun dönemli tahvil satışları eğer beklentileri üzerinde gelir ise önümüzdeki ay 1.35 lerde işlem görebilir parite. Fakat paritenin bu seviyelerde olması için başka herhangi bir sebep görünmüyor.

Geçen hafta Almanya büyüme oranı beklentinin az gelmesi sebebiyle; bugün Almanyadan açıklanacak olan ZEW endeksi daha da önemli konuma gelmekte. ABD tarafında ise aralık dönemine ait ikinci el konut satışları açıklanacak. Gün içerisinde bu heriki veriye de dikkat etmemiz gerekmekle birlikte ABD’de ayrıca önemli şirketlerin bilançoları da açıklanacak. Bilançolar açıklanması hem hisse senedi piyasalarını etkilemesi açısından hem de 2013e dair beklentileri göstermesi açısından önem kazanıyor. Bugun Google, IMB, Dupont gibi devler bilançolarıanı açıklayacak. Gün içerisinde baktığımızda paritenin yukarı gitme eğilimi devam ediyor fakat bizim tahminimiz öncelikli olarak paritenin geri çekilme yaşaması ardından 1,34 seviyelerini kırması yönünde. Gün içerisinde veriler açıklanırken destek ve direnç seviyelerine dikkat edilmesi gerekiyor.


Destekler :  1,3328-1,3300-1,3240   

Dirençler :  1,3380-1,3405-1,3485


ALTIN Günlük Piyasa Analizi

Dün martin luther king günü olması sebebi ile ABD piyasaları kapalı idi ve  piyasalarda özel bir haber gelmemesi sebebiyle yatay bir seyir izleyen altın BOJ’un açıklamaları ile kendini biraz yukarı doğru atmaya başladı. Japon merkez bankası kendi enflasyon hedefleri doğrultusunda sınırsız varlık alımına geçeceğini belirtti. Piyasalardaki bu likidite bolluğu fiyatları yukarı taşıyacaktır. Şimdi 1693 seviyesini takip etmemiz gerekecek piyasa bu seviyensin üzerinde öncelikli olarak 1700 e doğru çıkacaktır eğer bu seviye kırılır ve altın bu fiyatların üzerinde tutunur ise orta vadeli olarak yükseliş devam edecektir. Bugün içerisinde ABD tarafında konut satışlarının açıklanması ve akşam Draghi’nin yapacağı konuşma takip edilmesi gerekirken olumlu gelecek sinyaller doğrultusunda belirttiğimiz seviyeler rahat bir şekilde kırılabilir. Aşağı yönlü olarak baktığımızda ise 1685 seviyesi de önemli bir destek noktası olarak karşımıza çıkıyor.


Destekler :  1684-1675-1660

Dirençler :  1700-1721-1735


GBP/USD Günlük Piyasa Analizi

Dün Abd piyasaları tatil olması sebebiyle yatay bir seyir izlediğimiz GBPUSD paritesinde düşüşler 1,58 lere kadar yaklaşmış olsa da buradaki desteği kıramadı ve tekrardan toparlanarak yükselişini sürdürdü. 1.58 seviyesi önemli bir destek noktası olarak önümüzde duruyor. Parite bu seviyenin altına inmeye çalışıyor, fakat henüz kırabilmiş değil. Önümüzdeki günlerde eğer EURUSD paritesinde de geri çekilmeler yaşanır ise aynı dönemde burada da ani olarak düşüşleri görebiliriz. Bugün içerisinde İngilterede 10 yıllık tahvil ihalesi yapılacak olup ABD tarafında ise konut satışları açıklanacak. Bu heriki veri ile piyasada hareketlilik artacak olup parite kısa vadede 1.59 un üzerine kendisini tekrar atabilir, eğer bu seviye kırılır ise 1,5980 lere kadar yükselebilir parite. Bugün ayrıca ABD tarafında büyük firmaların bilançoları da açıklanacak olup, endeksin hareketi de takip edilmesi gerekmektedir. 


Destekler :  1,5836-1,5800-1,5746

Dirençler :  1,5903 - 1,5960 -1,6000

USD/JPY Günlük Piyasa Analizi

BOJ toplantıları sonlandı ve açıklamaların birçoğu hem başbakan ABE’nin politikasına uygun olarak hem de piyasanın beklentisi doğrultusunda yapıldı. BOJ öncelikli olarak enflasyon hedefini %2ye çıkardı ve Japonya ekonomisini büyütmek için açık uçlu varlık alım programı ile paralel para politikası izleyecek. Burada belirtilen satır araları ise %2 enflasyon hedefini uzun vadeli hedefinden orta vadeli hedefine çektiği yani hızlı bir şekilde yapılması planlanıyor. Bunun dışında önemli bir nokta ise; varlık alım programının başlangıcı 2014 te yapılacak yani bu yıl içerisinde geçen ay yapılan değişiklik ile aynı devam edecek. Japonya 90 seviyesine kadar çıkan USDJPY paritesinde bu yükselişi sadece sözleri ile gerçekleştirmiş olup piyasa bugüne kadar zaten bunu satın almıştı. Programın önümüzdeki sene başlayacak olması pariteyi bir nebze geri çekmiş olsa da bizlerin uzun vadedeki hedefi hala yukarı yönlü. Parite şu an 89 seviyelerin hemen üzerinde seyir ederken düzeltme hareketleri 87,80 seviyelerine kadar gerileyebilir. Buradaki düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirebilirsiniz. Uzun vadede ise hedefimizi 94-95 bantına oturtabiliriz.


Gün içerisinde baktığımızda ise; bugün ABD tarafında önemli firmaların bilançoları yakından takip edilmesi gerekirken BOJ şu an saati belirtilmese de gece basın toplantısı düzenleyebilir. Ayrıca Avrupa bölgesinin de merkez başkanı Draghi’nin konuşmasını da takip etmemiz gerekiyor. 89 seviyelerinin bugün altına sarkmasını bekliyoruz ve aşağıda öncelikli olarak 88,70 ve ardından 88,40 seviyelerine gerileyebilir. Yukarı yönlü olarak baktığımızda ise 89,60 direnç noktamız ve daha sonra 90 ise hem psikolojik olarak hem de orta vadeli bir direnç noktası.



Destekler :  88,66-88,38-88,00

Dirençler :  89,60-90,00-90,26


hedefoption Analiz Ekibi
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.