EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Altın Fiyatındaki Kırılma FED Aracılığıyla Gerçekleştirildi



ABD Hazinesi eski başkan yardımcısı Paul Craig’e göre, Nisan ayından bu yana altın fiyatı üzerinde önemli bir manipülasyon çalışması var. O tarihte, altın aracı kurumları yatırımcılara, hedge fonları ve kurumsal yatırımcıların altından çıkış yapacağını, bunun öncesinde altınlarını satmalarını tavsiye
ettiler. Ardından, birkaç gün önce, Goldman Sachs benzeri bir açıklamayı kendi müşterilerine yaptı. Özetle, FED ve yandaş kurumları, küçük yatırımcının altın satmasını sağlamaya çalışıyorlar.
 Paul Craig, bunun “başından beri” altın fiyatını düşürmek ve özellikle önemli destek seviyelerini için bir çaba olduğunun farkında. Çünkü altın fiyatındaki artış, doların zayıfladığının en belirgin göstergesi. Buradaki “başından beri” ifadesi, muhtemelen Craig’in Hazine’de görev yaptığı yıllara gönderme yapıyor.
 Craig şöyle devam ediyor: “Piyasaya gelen altının kaynağını biliyorum: Bu sadece ‘kağıt’ altın. Bu kağıdı satanların elinde bir gram bile fiziksel altın yok, büyük ihtimalle. Yani karşı taraf fiziksel altın teslim almak istese, teslimat mümkün olmaz. Fiziksel altın stoklarının nerede olduğunuysa bilmiyorum. Kimilerine göre, satışa sunulabilecek fiziksel altın stoku hızla tükeniyor.”
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.