EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Çeyrek değil, gram altın alın!



Altın fiyatlarının uluslararası piyasalarda sert düşüşünün ardından iç piyasada oluşan yoğun talep çeyrek ve cumhuriyet altınında 'yok satma' dönemini başlattı.
Sektör temsilcileri yoğun talep nedeniyle çeyrek ve cumhuriyet altınında işçilik maliyetlerinin çok arttığı ve fiyatların şiştiği bu dönemde tasarruf etmek isteyen yatırımcıların, makinede üretilen 22 ayar bilezik ile gram altını tercih etmesi tavsiyesinde bulundu.


Hürriyet Gazetesi'nden Emek Kaplangil'in haberine göre; geçen hafta cuma gününden beri yüzde 13'e yakın değer kaybeden altına geleneksel olarak bu enstrümanı tercih eden Türk halkının gösterdiği yüksek talep adeta karaborsa etkisi yarattı.

Bu dönemde iç piyasada 90 liraya alınan gram altın 78 liraya çeyrek altın 145 liradan 127 liraya ve cumhuriyet altını da 570 liradan 506 liraya geriledi. Fiyatlardaki düşüş nedeniyle daha önce günde 10 kişi altın almaya gelirken bu sayı Kapalıçarşı esnafına göre 500'e kadar çıktı.

Fiyatların düşmesini fırsat olarak değerlendiren tasarruf sahiplerinin çeyrek ve cumhuriyet altınına olan talebiyse normal dönemlerde 3 lira olan külçeden çeyrek altını işleme maliyetini 12 ile 15 lira aralığına yükseltti. Cumhuriyet altınında ise 10 liradan 35 liraya bir işçilik maliyeti artışı yaşandı.

İşçilik ücretindeki bu artış altının maliyetine doğrudan yansıdığı için fiyatlarda suni bir şişkinlik oluştu. Kuyumcular darphanenin talebe yetişemediğini kendilerinin de yüksek maliyetli bu altını satmayı doğru bulmadıklarını belirtirken, altının yükselmesini bekleyen vatandaşların makinede basılan ve işçilik maliyeti olmayan 22 ayar bilezik ve gram altını tercih edebileceğini söyledi.

Sektör temsilcileri çeyrek ya cumhuriyet altını almak isteyenlerin ise talebin normalleştiği zamanı beklemelerini tavsiye etti.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.