EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

31 Ağustos Dolar Yorumları



Döviz analiz
1,8485 seviyesine artık tek engel günlük kapanış…

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Uluslararası Döviz Piyasaları Raporu:



EUR/USD

EUR/USD paritesi haftanın ilk iki gününde makro-ekonomik verilerin yoksunluğundan dolayı sakin seyrini sürdürürken teknik olarak da aynı tutum içinde hareket etmektedir. Bu sakinliğin temel nedeni hiç şüphesiz hafta sonu gerçekleşecek olan Jackson Hole toplantısı ve bu toplantıda çıkacak sonuçlar olarak belirlenmiştir. Teknik nedeni ise şuanda EUR/USD paritesinde Alıcı&Satıcı mücadelesi kıyasıya devam etmektedir. Paritenin belirli yükselişleri gerçekleştirmesi alıcıların olduğu kadar satıcıların da iştahını kabartmaktadır. Bu nedenle de parite ilk iki işlem gününde sadece 100 pips yükseliş gerçekleştirebildi. Bugünden itibaren gelecek olan makro-ekonomik veriler pariteyi kısmi olarak hareketlendirme ihtimali artsa da asıl hareketlilik eylül ayında net bir şekilde gözlemlenecek ve bu dönemde EUR/USD paritesindeki seyirde sert hareketlerin olması beklenilmektedir. Bu nedenle de eylül ayında trade ederken makro-ekonomik verileri de doğru yorumlamak gerekmektedir.

Teknik olarak baktığımızda EUR/USD paritesi 1,2450 desteği üzerinde tutunmayı başardı ve bu başarı pariteyi 1,2576 seviyesine kadar yükseltti. Daha önce de hatırlanırsa 1,2588 seviyesi test edilmiş ve buradan sert satışlara maruz kalınmıştı. Bu sefer aynı durum kendisini tekrarlayacak mı yoksa yeni bir yükseliş dalgası mı oluşacak bunu bugün açıklanacak bazı makro-ekonomik haberler sonrasında göreceğiz. Genel olarak baktığımızda paritedeki çıkışların devam ettiği ancak bu yükselişlerin zorlandığı indikatörlerce görülmektedir. Günlük grafikteki 100 günlük basit hareketli ortalama olan 1,2605 ile kanalın üst noktası olan 1,2675 direnci parite için önemli direnç noktaları olarak belirlenmiştir. Özellikle de 1,2675 direnci paritenin dönüşlerinin olacağı en önemli ve kritik bir direnç olarak karşımızdadır.

Kısa vadeli baktığımızda şuada 1,2558 seviyesinde hareket eden EUR USD paritesi için 1,2525 desteği önemlidir. Eğer parite 1,2525 desteği üzerinde kalmayı başarırsa yukarı yönlü hareket etmesi beklenilmekte ve kritik dirençlerden ilki olan 100 günlük basit hareketli ortalama olan 1,2605 seviyesini geçmesi beklenilmektedir. Düşüşlerde yer almak isteyenler ise 1,2525 desteğinin kırılmasını beklemelidir. Gün içerisinde TR saati ile 15,30’da ABD’den gelecek olan GDP ( büyüme oranı ) verisi paritenin hareketlenmesini beklediğimiz ilk önemli veri olarak belirlenmiştir.

Pivot 1,2525
Destek 1,2525-1,2490-1,2465
Direnç 1,2590-1,2625-1,2675

GBP/USD
İspanyol ekonomisinin beşte birini oluşturan Katalonya’nın 5 milyar Euro’luk acil yardım isteyeceğini söylemesi, İspanya’nın kurtarma başvurusu yapacağı endişelerini tırmandırdı. İspanyol bankalarının özel mevduatlarının, Euro’ya geçilmesinden bu yana en hızlı düşüşünü kaydetmesinin ve İspanyol ekonomisinin 2. çeyreği de 3. kez resesyonda geçirdiğini gösteren rakamların hemen sonrasına rastladı. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi de önümüzdeki haftaki para politikası toplantısı öncesinde, ABD Merkez Bankası’nın Kansas Fed’in yıllık sempozyumunun yapıldığı Jackson Hole’a katılmaktan da vazgeçti. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, borçlanma maliyetlerini aşağı çekmek için hükümetin Avrupa’dan tam kapsamlı kurtarma isteme seçeneğini düşüneceğini söyledi. Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile görüşmesinin ardından Rajoy, kurtarmaya ilişkin hiçbir kararın alınmadığını belirterek, İspanyolların çıkarını koruma sözünü tekrarladı.

GBP/USD paritesi trendin yükselişe çevrilmesinden sonra bazı kısmi tepki satışları ile karşı karşıya kalmış ancak bu düşüşler piyasada çok etki yaratmadığından parite yeniden yukarı yönlü atak başlatmak istemektedir. 1,5920 direncinden başlattığı satıcılı seyirle 1,5750 seviyesine kadar gerileyen ancak bu destekte tutunamadığı Yazının kalanını okuyun »
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.