EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Piyasalar Bernanke’yi bekliyor



ABD’nin büyüme rakamlarının öncesinde Asya borsaları yükselirken, Güney Kore’nin rekor seviyedeki cari fazlası wonu destekledi, petrol ise gevşedi



Dünyanın en büyük ekonomisi ABD‘nin gayrisafi yurtiçi hasıla verisinin öncesinde Asya borsaları yükselirken, Güney Kore‘nin rekor düzeye tırmanan cari fazlası wonu değerlendirdi. Petrol ise, Isaac Fırtınası‘nın Meksika Körfezi’nin sol tarafına zarar vermemesi üzerine düştü. Asya‘daki kredi riskleri ise tırmandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 ve Standard&Poor’s 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1 yükseldi. Çinli şirketlerin beklentinin altında kazanç açıklaması üzerine Şanghay Bileşik Endeksi 3 yılın en düşüğüne geriledi.

Güney Kore wonu, 16 önemli para biriminin hepsi karşısında güçlenirken, euro da dolar karşısında 8 haftanın en yükseğinden işlem gördü. Petrolün varili yüzde 0.4 değer kaybederek 95.98 dolardan fiyatlandı.

Güney Kore‘nin cari fazlası Temmuz’da 5.9 milyar dolardan 6.1 milyar dolara çıktı. İtalya günün ilerleyen saatlerinde, Avrupa Merkez Bankası’nın, ülkenin borçlanma maliyetlerini aşağı çekebileceği düşünülen tahvil alım programı hazırlığında olduğu spekülasyonları arasında tahvil ihalesi düzenleyecek. Fed Başkanı Ben Bernanke‘nin 31 Ağustos’ta ABD para politikasına ilişkin detaylar vereceği tahmin ediliyor.

White Funds Managament’ın yönetici direktörü Angus Gluskie, Bernanke’nin büyük ihtimalle harekete geçmeden, teşvik edici mesajlar vereceğini söyledi.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.