EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

El-Erian: Fed’den çok bir şey beklemeyin



PIMCO’nun CEO’su El-Erian, Bernanke’nin Jackson Hole’da çok fazla sinyal vermesinin beklenmemesi gerektiğini söyledi

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacifi Investment Management Co.’nun (PIMCO) CEO’su El-Erian,
Ben Bernanke‘nin, bu hafta Kansas City Fed‘in yıllık Jackson Hole sempozyumunda, parasal genişleme planlarına ilişkin çok fazla detay vermesinin beklenmemesi gerektiğini savundu.

Fed‘in son toplantı tutanaklarının önemli olduğunu, ancak Bernanke’den tutanakların ötesinde bir şey beklemediklerini söyleyen El-Erian, Fed Başkanı’nın büyük ihtimalle ABD Merkez Bankası’nın seçenekleri ve gerekirse harekete geçeceklerinden bahsedeceğini öngördü.

Fed geçtiğimiz hafta ekonomik toparlanmayı desteklemek üzere yeni adımlar atacağını söylemişti. ABD Merkez Bankası’nın son toplantısının tutanakları Fed yetkililerinin çoğunluğunun, ekonomide sürdürülebilir toparlanma sinyalleri görülmezse harekete geçilmesinden yana bir tavır aldığına dikkat çekmişti.

Fed 2008-2011 döneminde 2 tur parasal genişleme programıyla toplamda 2.3 trilyon dolar tahvil aldı. Banka aynı zamanda Aralık 2008^den bu yana faizleri yüzde 0.25′te tutuyor.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.