EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Borsa Yorumu / Egemen Menkul (06.09.2012)



Gündem

Yunanistan konusunda Almanya maliye bakanı ilginç açıklamalarda bulundu; bundan sonraki kredi dilimleri için beklenen reformların yerine getirilmesinin şart olduğunu ifade eden bakan, diğer bir
ifadesinde de, ECB ‘nin bütün bankaları denetleyebileceğine inanmadığını, bu konuyla ilgili olarak ocak ayından önce herhangi bir netleşme de beklemediğini belirtti. Dünün en önemli gelişmesi ise Draghi ‘nin bugün faiz toplantısının ardından yapacağı basın toplantısında hazırlamış olduğu planın ayrıntıları sızdı piyasalara. Plana göre, ECB sınırsız tahvil alım programı açıklayacak. Piyasaya verilen parayı da her hafta repo yöntemi ile sterilize edecek. Böyle bir haber tüm piyasaları coşturmuş olsa da, bazı çekincelerimiz var. Bunlardan bir tanesi, bu haberin halen bir söylenti olması, ikincisi, böyle bir kararı açıklamak için 12 eylüldeki Almanya anayasa mahkemesinin kararını bekleyebilir. Çünkü daha önceki faiz toplantısında, Draghi ‘nin sinyal verdiği, dolayısıyla faiz indirimi beklentilerinin arttığı, toplantının ardından faiz indirimi olmadığını ve piyasaların tam bir sürpriz yaşadığını herkes hatırlıyordur. Bu yüzden gün içi trade ‘lerin arttığı ortamda çok da agresif davranmamanın daha rasyonel olacağını düşünüyoruz. Bugün İngiltere ve Avrupa merkez bankalarının faiz kararları, İspanya ‘nın 3 ayrı vadede tahvil ihalesi, ABD ‘de ADP özel sektör istihdam raporu açıklanacak…
İMKB Yorum

İMKB, Avrupa merkez bankası ile ilgili çıkan haberlere en sert tepkiyi veren borsa oldu diyebiliriz. %1 ‘in üzerinde primle 67.559 puandan günü tamamlayan ulusal-100 endeksinin bugünkü işlemlere yatay ve hafif alıcılı başlayabileceğini düşünüyoruz. Ancak bugün haber akışının yoğun olduğunu düşünürsek temkinli olunması gerektiğini ve sürpriz ya da beklenmeyen bir durum oluştuğunda riske girilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle de ECB faiz toplantısının ardından. Söylentiyle beraber hızla değer kaybeden faizlerin de desteklemesi, TCMB ‘nin faiz indirimi sinyali endeksteki bankacılık hisselerine ciddi alımlar gelmesine neden oldu.

Destek: 67.350-67.100-66.850-66.300
Direnç: 67.700-67.950-68.200-68.600
Euro/Dolar

Euro/Dolar paritesi, 1.2520 desteğinin altına gelmedi ve bu bölgelerden aldığı tepkiyle günü 1.26 seviyelerinden tamamladı. Draghi ‘nin yapacağı açıklamaların sızdırılmış olması, söylenti olmadığının kanıtı anlamına gelmemektedir. 1.2630 direncimize kadar yaklaşan paritenin bu seviyeyi de aşması halinde ( ki teknik olarak bu mümkün ) 1.2670- 1.2690 aralığını hedef haline getirebilir. Draghi ‘nin bugünKÜ toplantının ardından vereceği her mesaj paritenin yönünü belirleyecek en önemli etken olarak gösterilebilir.
Altın – Gümüş – Petrol

Altın ve gümüş başta olmak üzere dün tüm emtia fiyatları ECB haberi söylentisine rağmen günü hafif düşüşlerle kapadılar. Teknik anlamda bu hareketi dinlenme olarak değerlendirdiğimiz için genel görüşümüz değişmedi. Bu sabah 1.698$ ile son zamanların en yüksek değerini alan altın fiyatlarının 1.700$ psikolojik direncinin üzerinde kalması durumunda orta ve uzun vadedeki hedefi tarihi zirve seviyeleri olabilir. Gümüş fiyatları da gelen her habere en sert ve en çabuk şekilde verebilen tek emtia fiyatıdır. Bu sabah 32.50 seviyelerine yaklaşan gümüş fiyatlarının bugün biraz daha pozitif bir seyir izleyeceğini düşünüyoruz. Petrol fiyatlarındaki düşüşe karşı direnç göstermesi, ilerleyen dönemlerde bir risk olarak karşımızda duruyor.
VOB Görünüm

Yurtdışı borsalardan pozitif yönde ayrışma çabası içinde bulunan ekim vadeli endeks kontratları dünü 83.550 puandan tamamladı. Bugünkü işlemlere bir miktar alıcılı başlayabileceğini düşündüğümüz sözleşmenin bugün ECB toplantısının ardından yapılacak açıklamalar ve yurtdışına paralel hareket etmesini bekliyoruz. Ekim vadeli endeks kontratının bugünkü destek seviyeleri 83.250-83.100-82.975-82.850-82.300 bölgelerinde bulunmaktadır. Yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda ekim vadeli endeks kontratlarının bugünkü dirençleri 83.750-83.925-84.150-84.350-84.700 seviyelerinde bulunmaktadır. Ekim vadeli Dolar/TL kontratlarının bugünkü işlemlere bir miktar satıcılı başlayabileceğini düşünüyoruz. Her ne kadar teknik görünümü kısa vadeli ortalamaların üzerinde olsa da bir miktar yorulma gözleniyor. Bugün ECB toplantısının ardından ABD Dolarının diğer önemli para birimleri karşısındaki tutumu Dolar/TL sözleşmelerini de etkileyecektir. Kontratım bugünkü destek seviyeleri 1.8330-1.8280 bölgeleri olarak kabul edilirken yukarı yönlü hareketlenme durumunda 1.8390-1.8415-1.8505 seviyelerinde bulunmaktadır.
Detaylı bültenlerimizi okumak için lütfen E-Posta Listesi’ne kayıt olun…
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.