EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Otomobil devi Ford fabrikaya kilit vuracak



Avrupa’da otomobil satışlarının düşmesi nedeniyle zarara uğrayan otomobil şirketleri çareyi maliyetleri düşürmekte arıyor. Belçika’daki sendika liderlerini bugün acil toplantıya çağıran Ford, Belçika Genk’te bulunan ve 4 bin 300 kişinin çalıştığı fabrikayı kapatma hazırlığı yapıyor. Modeo, Galaxy ve S-MAX modellerinin üretildiği fabrika 1960’lı yılların başından beri faaliyette bulunuyor. Fabrikada son yıllarda orta ebat aile arabalarının üretimine odaklanılmıştı.Sendikaların belirttiğine göre fabrika bu sene haftada sadece
dört gün çalıştırıldı ve yılın geri kalanında sadece 15 gün daha çalışılacağı söylendi. Verilen bilgiye göre fabrika, Aralık ayında kapalı kalacak.

Ford, Temmuz ayında yaptığı açıklamada Avrupa’da 2012 yılına ait zararının 1 milyar dolar seviyesinde olacağını tahmin etmişti. Ancak, 30 Ekimde açıklanacak 3. çeyrek sonuçlarından önce otomobil devi bu rakamı iki katına çıkardı.

Avrupa’daki fabrikalar bir bir kapanıyor

Eğer onaylanırsa, Ford fabrikası General Motors’dan (GM) sonra Belçika’da iki yıl içinde kapatılan ikinci otomobil fabrikası olacak. Bununla birlikte Peugeot da Temmuz’da 8 bin kişiyi işten çıkartacağını duyurmuş ve Paris civarında bulunan bir fabrikasını kapatmıştı. GM’in sahibi olduğu Opel ise Almanya’da sendika liderleriyle Bochum kentindeki bir fabrikasını kapatmak üzere görüşmeye devam ediyor.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.