EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

'10 yılda yüzde 5'in üzerinde büyüdük'



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 60 yılın en büyük küresel krizine rağmen, son 10 yılda ortalama yüzde 5'in üzerinde büyüme kat ettiğini söyledi.

Çorlu Vergi Dairesi'nin açılışı dolayısıyla Tekirdağ'a gelen Bakan Şimşek, valiliği ziyaretinde yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın Türkiye'deki önemli sanayi merkezlerinden biri olduğunu anlattı.



Tekirdağ'ın her anlamda parlak bir şehir olduğunu belirten Şimşek, ''Tekirdağ, büyükşehir olduktan sonra gerek yerel yönetimlere ilave kaynaklar açısından gerekse hizmet potansiyeli açısından daha da önemli olacaktır. İstanbul ve Kocaeli'de sanayi biraz sıkışmış durumda. Nispeten gerek liman kenti olması gerekse sanayi kenti olması hasebiyle Tekirdağ büyük bir avantaja sahip. İnşallah yapılacak liman çalışmalarıyla bu gelişim devam edecektir'' diye konuştu.

Tekirdağ'da çok yönlü, dünyanın en büyük gemilerinin yanaşacağı bir liman yapıldığını hatırlatan Şimşek, hükümet olarak çalışmaları destekleyeceklerini, limanın şehir için çok büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi.

Avrupa Serbest Bölgesi için çeşitli talepler olduğunu, bakanlığının ilave kaynaklarla talepleri yerine getirdiğini anlatan Şimşek, ''Ümit ediyorum ki Avrupa Serbest Bölgesi'nin de potansiyelini tam olarak kullanabileceği bir noktaya gelinecek. Biz, bunu da çok önemsiyoruz. Bu konuda her şeyin başı ticarettir, yatırımdır, istihdamdır. Tekirdağ, hakikaten örnek bir şehirdir. Ayrıca, maliye olarak tüm sanayicilerimizin, ticaret erbaplarının ortağıyız. Onlar da bizim ortağımız. Ülke büyüdükçe gelirlerimiz artıyor. Gelirlerimiz artınca da hada çok hizmet yapıyoruz'' şeklinde konuştu.

''Ziraat Bankası'nın halka arzı, yakın bir dönemde acelesi olmayan bir konu''

Şimşek, uluslararası ve ulusal bazda yatırımcıların bulunduğu zirvelerde yaptığı konuşmalarda Türkiye'nin çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu anlattığını hatırlatarak, Türkiye'nin son yıllardaki siyasi istikrarla harekete geçtiğini bildirdi.

''Türkiye, 60 yılın en büyük küresel krizine rağmen, son 10 yılda ortalama yüzde 5'in üzerinde büyüme kat etti' diyen Şimşek, 2007'den sonra Avrupa'nın büyüyemediğini, Türkiye'nin stres testini başarıyla geçtiğini kaydetti.

Türkiye'nin Gaziantep, Çorum, Tekirdağ, İstanbul ve diğer kentleriyle güçlü bir ülke olduğuna işaret eden Şimşek, ''İnşallah hep beraber çalışırsak, yaptığımız reformlarla başarımızı büyüteceğiz. 'Bunları başarmak' demek, 'pastanın büyümesi' demek. Kim ülkemiz için parasını koyarsa biz inanıyoruz ki hem ülkemiz hem de vatandaşımız kazanacak'' ifadelerini kullandı.

Şimşek, Ziraat Bankası'nın halka arzıyla ilgili düşüncesinin sorulması üzerine şunları söyledi:

''Türkiye, bankacılık sektöründen çok muzdaripti. Çok şükür, biz vatandaşın bir kuruşun bankalara kaptırmadık. Bu, çok önemlidir. Kazakistan'tan Dubai'ye, İngiltere'den Amerika'ya, birçok ülkenin gelirinin bir kısmını bankaları kurtarmak için harcadığını biliyoruz. Yaptığımız atılımlarla Türkiye sağlam ve sağlıklı bir bankacılık sektörüne kavuştu. Bizim amacımız, Türkiye'de serbestleşme, yenilikçilik, bununla birlikte gelirlerin artması ve tüketicinin kazanmasındır. Gerçekten enerji sektöründeki özelleştirmeler o kadar anlamlı ki.

Devlete oranla bu anlamda daha etkinler. Kayıp ve kaçaklar direk yansıyor ve çözüm bulunuyor. Özelleştirmeden kastımız rekabet, serbestleşme ve yeniliktir. Bu anlamda tüketici ve vatandaş kazanıyor. Daha önce de açıklandığı üzere Ziraat Bankası'nın halka arzı, yakın bir dönemde acelesi olmayan bir konu.''
http://www.finansgundem.com/haber/-10-yilda-yuzde-5-in-uzerinde-buyuduk-/113326
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.