EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Kentsel Dönüşüm Yasası acilen değişmeli!



Kentsel dönüşüm yasası’na göre, mal sahipleri aralarında anlaşamazlarsa hem mülklerini kaybedecek hem de mülklerinin parasını devletten ancak beş yılda alabilecekler.

Bu durumda yapılacak kamulaştırma, kamulaştırma kanunun 3. maddesindeki “bedeli beş yıl içinde ödenerek kamulaştırılmalı” kapsamına giriyor. Buna göre;Bakanlığın veya TOKİ’nin belirlediği mülk değerinin beşte biri ödeniyor ve kalanı beş yıl içinde eşit taksitlere bölünebiliyor.

Kamulaştırma kanunun 27. Maddesine göre; acele kamulaştırmalarda mülkün değeri mahkemece 7 gün içinde bilirkişilerce belirtilirken; şimdi tespiti dahi Kanu’un 6/7. maddesine göre Bakanlık, TOKİ ve belediyelerce yapılacaktır.

Kentsel dönüşüm uygulanan kanunun 6/2. maddesi acilen değişmezse; aralarında anlaşamayan daire sahipleri mülklerinin toplamda bir ay içinde Bakanlığa veya TOKİ’ye geçecek; değerinin beşte birini peşin alan mülk sahipleri kalan bedeli beş yıl taksit taksit alması ile yeni mağdurlar oluşacak.


Kaynak: http://www.patronturk.com/kentsel-donusum-yasasi-acilen-degismeli#ixzz2D31Fgple

Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.