EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Aralık FOMC Toplantısında Gevşek Para Politikasına Devam Edilmesi Bekleniyor



Aralık ayının 11 ve 12. günlerinde Federal Açık Para Politikası Komitesi (FOMC) olağan toplantısı gerçekleşecek. Komite kararları gereğince ABD Merkez Bankası (FED) şu an iki ayrı parasal gevşeme operasyonu içinde. Birisi Twist Operasyonu olarak bilinen ve kısa vadeli hazine bonosu satışı yapıp, benzer miktarda uzun vadeli hazine bonosu alımını içeren operasyon. Aslında bu
operasyon teknik olarak para arzını artırmıyor, ama uzun vadeli kağıt yerine kısa vadeli kağıt arzederek, para arzının kısa vadede artması bir yerde garanti edilmiş oluyor.
 Diğer operasyon ise QE3 olarak bilinen üçüncü tur parasal gevşeme operasyonu. Bu operasyon her ay 40 milyar dolar değerinde mortgage’a dayalı finansal varlık alımı yapılıyor. Ancak 2012 sonlarından itibaren FED’in bu operasyonlardan ilkine devam etmesi güçleşecek, çünkü elindeki kısa vadeli hazine bonosu miktarı azalacak veya bitecek. Bu durumda FED, yeni bir varlık alım operasyonuna girişebilir. Bu tür operasyonlar genellikle altın ve benzeri sağlam varlıklar açısından olumlu görüldüklerinden, böyle bir açıklama yapılması durumunda altın fiyatı yükselme eğilimini hızlandırabilir.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.