EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Karsan, Hyundai ile anlaşma imzaladı



Karsan, Hyundai Motor Company'nin (HMC) geliştirmekte olduğu yeni hafif ticari araç serisinin üretimi ve tedariki için anlaşma imzaladı.

Karsan ve Hyundai Motor Company (HMC) arasında Haziran 2011'de imzalanan "Çerçeve
Anlaşması"nın devamı niteliğindeki nihai anlaşmanın imza töreninde konuşan Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, enteresan bir beraberliğe imza attıklarını belirterek, Hyundai'nin otomotiv kökenli bir yapı olduğunu söyledi.

Hyundai'nin otomotivin her şeyini yaptığını anlatan Kıraç, "Yan sanayileri, çelik sanayileri var, bir finans şirketi ve lojistik şirketi var. Dolayısıyla yattıkları, kalktıkları, düşündükleri tek iş otomotiv. Yine Hyundai çok hızla büyüyen ve bu sene dünya otomotiv sektöründe 4. büyük firma" diye konuştu.

Karsan hakkında da bilgiler veren Kıraç, Karsan'ın 1966'da Sanayi Bakanlığı'nın öncülüğünde kurulan bir yapı olduğundan bahsetti. Kıraç, "Karsan, o dönemde sac karoserinin Türkiye'de üretilmesine öncülük yapmış, Türkiye'de bu sanayiyi öğreten bir yapı" dedi. Kıraç, şöyle devam etti:

"Karsan hafif ticari denilen vasıtaların liderliğini ve öncülüğünü yaptı. Bugün Türkiye hafif ticari branşta Avrupa'nın en büyüğü ve buna ilave Karsan bu sahada yüzde 85'i Avrupa'ya ihraç edilmek üzere bir imalata girecek ve öyle zannediyorum ki çok kısa zaman da üretim adedi elli binleri bulacak. Karsan yeni bir yapının içine girdi ve kendi ürünlerini üretmeye başladı. Hyundai gibi bir dev ile beraber büyükçe adetleri yapmak planı içerisinde. İki taraf ta otomotivi biliyor ve tek hedefi otomotiv. Türk otomotiv sanayinde markasız olduğumuz bir devrede böyle bir segmenti bir seviyeye getiren kişiler olarak mutluluk duyuyorum ve o nedenle Hyundai'ye 'hoş geldiniz' diyorum."

İmza töreninde konuşan HMC Başkan Yardımcısı Young Hoon Jung ise Karsan'la olan işbirliklerinin bu projeye önemli bir ivme katacağını ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dünyanın en büyük dördüncü otomotiv üreticisi konumunda olduklarını vurgulayan Jung, Hyundai'nin otomobilde dünya çapında yakaladığı başarıyı ticari araçlarda da göstermeye başladığını söyledi. Jung sözlerine şöyle devam etti:

"Avrupa hafif ticari araç pazarında da otomobilde yakaladığımız aynı başarıyı yakalayarak önemli bir oyuncu olmayı hedefliyoruz. Bu proje kapsamında, hedef pazarlara yönelik gerçekleştirdiğimiz yerel pazar aştırmaları sonucunda pazar ihtiyaçlarını ve beklentilerini belirledik ve ürün serisinin geliştirme faaliyetlerini bu araştırma sonuçlarına göre kurguladık. Bu çalışmalara Türkiye otomotiv endüstrisinin başarısını ve Karsan'ın kaliteli üretimini ilave ederek Avrupa pazarlarında iddialı bir oyuncu olma yolunda hızla ilerlemekteyiz. Karsan bugün Türkiye'nin en önemli otomotiv üreticilerinden biri. HMC, Karsan'ın çağdaş üretim teknolojisi ve metotları kullanarak ürettiği bu araçları Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarında pazarlayacak. Bu büyüme stratejimizin gerçekleşmesinde Karsan'la nihai sözleşmesini bugün imzaladığımız bu projenin hayati önemi bulunuyor."

Anlaşmanın kapsamı

İmzalanan anlaşma, HMC tarafından geliştirilmekte olan 3–6 ton arasında (Gross Vehicle Weight) azami yüklü ağırlığa sahip panel van, hafif kamyon ve minibüs versiyonları bulunan hafif ticari araç serisinin üretimini kapsıyor. Üretim başlangıç tarihi 2014 yılı sonu olarak belirlenen yeni modelden, ilk 7 yılda, toplam 200 bin adedin üzerinde üretim gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Anlaşma kapsamında, Karsan bu yeni ürün serisinin iç pazarın yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Bölgesi'ndeki (CIS) Kafkas ülkeleri için münhasır üreticisi konumunda olacak.

Bu yeni üretim için Karsan yaklaşık 60 milyon dolar, Hyundai ise 200 milyon dolar yatırım yapacak. Hyundai bu proje için gerekli çelik tedarikini Kore'den kendi tesislerinden sağlayacak. Üretim için başlangıçta yüzde 20 yerli ürün kullanılması ve ilerideki dönemde bu oranın artırılması hedefleniyor.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.