EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Makyajlı Mazda MX-5: Geliştirilmiş görünüm, ileri düzey çeviklik



 Makyajlanan Mazda MX-5, eşsiz bir düzeyde sürüş keyfi sunuyor. Tarihin en çok satan roadster modelinin en yeni versiyonu daha tepkili bir hızlanma ve frenleme özelliğini sunmanın yanı sıra, aynı zamanda geliştirilmiş yaya güvenliği ile birlikte agresif bir ön yüz tasarımına sahip.

Mazda’nın teknoloji uzmanları; hızlanma kontrolünü iyileştirmek ve bununla birlikte özellikle düşük hızlarda doğrusal hızlanma elde etmek amacıyla hızlanma yönetimi programı üzerinde (düz vitesli modellerde) ince ayarlar yaptılar. Aynı zamanda, fren ana merkezini optimize ederek, fren geri dönüş kontrolünü de geliştirdiler. Sonuç olarak da, üstün bir ön-arka yük dağılımı sayesinde daha iyi bir araç kontrolü ortaya çıktı. Sürücüler; gerçekleştirilen bu gelişmelerin en çok virajlara girişte frenlerken veya viraj çıkışında hızlanırken farkına varacaklar. Virajlarda her zaman memnuniyet veren MX-5, sürücüsüne artık daha fazla istediği tepkiyi sunuyor.

Yaya yaralanmalarının önlenmesi
Makyajlı MX-5, diğer açılardan da gelişmiş özellikler barındırıyor. Yeni aktif kaput sistemi, bir yaya çarpma esnasında özellikle kafada meydana gelecek yaralanmalar olmak üzere, yaralanmaları önlemek veya en azından şiddetini azaltmak amacıyla burkulma bölgesini genişleterek kaputu otomatik olarak havaya kaldırır. Ön tamponun alt kısmı da, insanların bacaklarını daha iyi korumak amacıyla sağlamlaştırılmıştır. Dolayısıyla, MX-5 katı AB yaya güvenliği standartlarına hazırdır.

Bu güvenlik özelliklerinin yanı sıra, tasarımcılar, Mazda’nın efsane iki koltuklu modelinin ön yüzü üzerinde de çalıştırlar. Yeni sis lambası yuvaları ve çıkıntılı spoyler aerodinamikleri geliştirirken daha derinde bulunan ızgara ve yeni tampon tasarımı daha düşük seviyeli geniş bir duruşu ve daha iddialı bir yüzü ön plana çıkarıyor. Katlanabilir tavanlı coupe veya klasik üstü açılır olarak sunulan yeni MX-5, büyüleyici bir yeni renk seçeneği olan Yunus Grisi ile birlikte toplam sekiz adet gövde rengi seçeneği ile sunuluyor. Kabin içerisinde ise, mat koyu gri direksiyon kolları ve panel dekoru şık bir sportiflik sağlıyor.

Beş vitesli düz şanzıman ile eşleştirilen 126 PS MZR 1.8-litre motor veya altı vitesli otomatik veya düz şanzıman seçeneğine sahip 160 PS MZR 2.0-litre motor ile birlikte sunulan makyajlı Mazda MX-5, 2012 sonbaharından itibaren Avrupa’da tanıtılacak.


Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.