EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Avro/dolar paritesi ZEW ile yükselişe geçti



Avro/dolar paritesi uluslararası piyasada 1,3267 seviyesine kadar geriledikten sonra Almanya'da açıklanan ZEW ekonomik güven endeksi ile tekrar yükselişe geçti.
Güne 1,3316 seviyesinden başlayan parite avronun diğer para birimleri karşısında düşüşe geçmesiyle en düşük 1,3267 seviyesine kadar geriledi. Ardından saat 12.00'de Almanya'da açıklanan ocak ayı
ZEW ekonomik güven endeksinin 31,5 ile mayıs 2010 tarihinden bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaşmasıyla yükselişe geçen parite bu dakikalarda 1,3350 seviyesinden işlem görüyor.
Açıklanan ZEW ekonomik güven endeksi için piyasaların beklentisi 12,0 olacağı yönündeydi. Endeksin aralık ayı değeri ise 6,9 olmuştu.
Avronun sabah açılışın ardından diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesiyle ilgili ise HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti Ali Çakıroğlu Alman gazetelerinde yer alan bankacılık sektörü ile ilgili haberlerin etkili olmuş olabileceğini belirtti.
Çakıroğlu paritenin değer kaybı ile ilgili olarak ''Alman gazetelerinde yer alan bir habere göre Almanya Finansal Denetleme Kurumu (Bafin), büyük bankaların küçültülmesi (yatırım bankacılığı birimlerinin ayrılması) konusunda çalışmalarını hızlandıracağı haberleri etkili olmuş görünüyor'' dedi.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.