EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Altın inişli-çıkışlı seyrediyor




Altın dalgalı seyire devam ediyor  Altın fiyatları yatırımcıların Fed tarafından varlık alımının azaltılacağı söylentileriyle 4 ayın dip seviyesine gerileyen doları fiyatlandırması üzerine kazançlar ve kayıplar arasında gel-git yaşadı.


Spot altının ons fiyatı çok değişikliğe uğramazken Singapur saatiyle 14:23'te 1,390.92 dolardan işlem gördü. Fiyatlar gün içerisinde yüzde 0.5'lik artış ve yüzde 0.3'lük düşüş arasında hareketlenme yaşadı. Ağustos vadeli altının fiyatı yüzde 0.1 kayıp yaşayarak Comex piyasasında 1,390.30 dolardan işlem gördü.

Dünya Bankası dün açıkladığı bir raporda ABD ekonomisine yönelik Ocak ayında yüzde 1.9 olan büyüme tahminini "mali sıkılaşmanın zorlamasına rağmen" yüzde 2'ye çıkardığını belirtti. Fed Başkanı Ben S. Bernanke Mayıs ayında yaptığı açıklamada işsizlik oranının düşmeye devam etmesi durumunda aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarını azaltabileceklerini dile getirmişti. Altı büyük para birimine olan karşılığı gösteren Dolar Endeksi yüzde 0.5 kayıp yaşadı ve Şubat ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Forex Capital Trading Pty araştırma direktörü Steven Dooley, "Şu anda altın fiyatlarında yön belirleyen ana faktör Fed'e yönelik görünüm. Zayıf ABD doları altının güçlenmesine yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.

Bugün açıklanacak bir veri ABD'de geçtiğimiz ay perakende satışlarının arttığını gösterebilir. Öte yandan Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) önümüzdeki hafta gerçekleştireceği toplantı öncesinde işsizlik başvurularının da çok fazla değişime uğramadığı tahmin ediliyor. Bloomberg anketine katılan 59 ekonomistin tahmin medyanına göre politika yapıcıların varlık alımlarını Ekim ayında aylık 65 milyar dolara indirmesi bekleniyor.

Altın, ABD verilerinin istihdamda Mayıs ayında beklenenden daha fazla artış yaşandığını göstermesi üzerine 7 Haziran'da yüzde 2.2 düştü. Fiyatlar bazı yatırımcıların altına olan güvenini kaybetmesiyle beraber bu yıl şu ana kadar yüzde 17 kayıp yaşadı.

Spot gümüşün ons fiyatı yüzde 0.4 artarak 21.8940 dolar oldu. Spot paladyum ise yüzde 0.1 kayıpla ons başına 756.45 dolar oldu, platin ise yüzde 0.4 gerileyerek 1,474.05 dolara indi.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.