EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Sosyal Medya'ya Yeni Düzenleme Geliyor!



Sosyal medyanın ne kadar etkili bir iletişim aracı olduğunu ve toplumları etkileme gücünü bugün 16. gününe giren Gezi Parkı direnişinde bir kez daha görme fırsatı bulduk. Ana akım medyanın uyguladığı sansürle birlikte direnişin temel dayanaklarından biri haline gelen sosyal medya, bu durumu biraz geç de olsa fark eden devlet yetkililerinin hedef tahtasında.


31 Mayıs’ta yaşanan olayların ardından yaptığı konuşan ve faturayı sosyal medyaya keserek, Twitter’ı toplumun baş belası olarak niteleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, görünüşe göre kullanıcıların düşüncelerini özgürce dile getirebildiği bu platformda yapılacak yeni bir düzenleme için düğmeye bastı.

Sosyal medyanın yasal bir çerçeveye oturtulması konusundaki düşüncelerini dile getiren ve partisinin bu alanda yaptığı çalışmaları Radikal’e açıklayan AK Parti’nin Sosyal Medyadan Sorumlu Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ali Şahin, “Bu anlamda bireysel hakları ihlal etmeden, özgürlükleri ortadan kaldırmadan yasal bir düzenleme yapılması gerektiğine inanıyorum. Yasaklardan yana değilim. Ancak yalanlardan, iftiralardan, maksatlı paylaşımlardan, insanları çatışmaya sürükleyecek içeriklere karşı olduğumu söylemem lazım. Son yaşananlar gösterdi ki sosyal medyada bir düzenleme yapılması gerekiyor. Kanun çıkması demek ‘yasaklama’ değil. Kanun, hakların, özgürlüklerin koruma altına alınması demek” dedi.

Sosyal medya yasası sinyali

Bahsettiği düzenlemenin yasakçı olmayacağının, tam tersi özgürlükleri koruma altına alacağını ifade eden Şahin, “Ortada henüz bir çalışma olmadığı için detaylandırmam” sözleriyle sosyal medya yasasının ilerleyen günlerde meclis gündemine gelebileceğinin de sinyallerini verdi. Konuşmasında Twitter’daki yalan tweet’lere de dikkat çeken Şahin, bazı kişilerin sosyal medyadan yanlış mesajlar ve fotomontajlanmış maksatlı bir içerikle kamuoyunu provoke edip çatışma iklimine sürükleyebildiğinin altını çizdi. “Yalan ve iftira dolu, provoke edici bir tweet bomba yüklü bir araçtan daha tehlikeli.” diyen Şahin, yalan ve iftira tweet’lerinin insanların birbiriyle çatışmasına yol açacağını kaydetti.

Parti içi sosyal medya eğitimi

Şahin ayrıca AK Parti’nin sosyal medyada kendini daha iyi ifade edebilmesi için bazı çalışmalara başladığına değindi. Sosyal medyayı daha iyi kullanabilmek için parti içinde eğitimlere başlayan AK Parti, hazırladığı yönetmeliği ilerleyen günlerde Başbakan Erdoğan’a sunacak. Bu çalışma çerçevesinde sosyal medya stratejilerini planlayacak bir ekip oluşturduklarını söyleyen Ali Şahin, “Çalışmalar üç başlık altında olacak; Bunlardan ilki AK Parti’nin icraatlarını, siyasi anlayışını, politikalarını, hayata geçirdiği dönüşümleri, açılımları veya çıkarttığımız kanunların getirilerini ilk elden sosyal medya aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmak. İkincisi, bize yöneltilen mesajları algılamaya yönelik. Kamuoyunun sosyal medya üzerinden nabzını tutmaya çalışacağız. Sosyal medyada insanlar AK Parti ile ilgili neleri konuşuyor? AK Parti’nin hayata geçirdiği icraatlar, politakalar kamuoyunda nasıl bir etki meydana getiriyor? Buna göre bir politika geliştirmenin yoluna gideceğiz. Üçüncüsü; AK Parti artık uluslararası arenada söz sahibi bir parti haline geldi. Farklı dil, kültür ve dinden insanlar AK Parti’nin dünya görüşünü merak ediyor. Başlangıç olarak İngilizce ve Arapçayı da kullanacağız” diye konuştu.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.