EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Çelik devi Türkiye'de hedef büyüttü




Finlandiyalı özel çelik üreticisi Ruukki’nin Başkan Yardımcısı Thomas Hörnfeldt, savunma ve lojistik gibi sektörlerde gelişmiş bir ülke olan Türkiye’de tahminlerden daha hızlı büyüdüklerini söyledi. Dünya Gazetesi'nden Oya Atalay'ın haberine göre Yıllık 2.3 milyon ton çelik üretim kapasitesi ile dünya sıralamasında önlerde yer alan Ruukki'nin, Türkiye pazarındaki payı yüzde 30'a yükseldi.


Ruukki Metal Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı yaptığı  Thomas Hörnfeldt, "Türkiye'nin savunma sanayi, lojistik ve taşımacılık sektöründe gelişmiş bir ülke olması bu anlamda bizim de hızlı ilerlememize olanak sağladı" dedi. Finlandiya merkezli özel çelik üreticisi Ruukki, 2009’da kendi ofisiyle giriş yaptığı Türkiye pazarında beklentilerin üzerinde hızlı bir büyüme grafiği sergiledi. Ruukki, yakın zamanda öncelikli İstanbul olmak üzere, farklı bölgelerdeki stok sahalarıyla ve bölge ofisleriyle büyümesini sürdürecek. 2012’de 172 milyon euro ciro elde eden ve Ar-Ge çalışmalarına 26 milyon euro yatırım yapan Ruukki, özel çeliklerin global satışını hızlandırarak büyüme hedefinde. 30'un üzerinde ülkede 9 bin çalışanı ile hizmet veren Ruukki'nin, ekonomik ve kaliteli çözümler sunduğunu dile getiren Thomas Hörnfeldt, Türkiye ofisinin başka pazarlarda da söz sahibi olacağının bilgisini verdi.Türkiye pazarına ilk girdiklerinde hedefin bu kadar büyük olmadığını, pazarın performansının kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Hörnfeldt, Türkiye pazarında beklentilerin üzerinde bir büyüme kaydettiklerini ifade etti. Dayanıklılığın çok önemli olduğu çelik sektöründe Ruukki'nin hızlı gelişmesinin en önemli sebebinin kalite olduğunu dile getiren Hörnfeldt, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye pazarına gireli dört yıl oldu, açıkçası pazarın büyüklüğü bizim ilk başta düşündüğümüzün çok daha ilerisinde.

Geçtiğimiz yıl önce İstanbul'da düzenlenen Ankomak Fuarı'na geldiğimizde stok sahaları oluşturacağımızı söyledik ve geçtiğimiz günlerde kullanıma açtık. Mersin'de Borusan Lojistik'in 18 bin metrekarelik stok sahasının 1200 metrekaresinde özel çelik ürünlerimizi stoklayarak çözüm ortaklarımıza daha yakın konuma geldik. Türkiye'nin savunma sanayi, lojistik ve taşımacılık sektöründe gelişmiş bir ülke olması bu anlamda bizim de hızlı ilerlememize olanak sağladı. Türkiye özel çelik pazarının 65-70 bin ton aralığında olduğu tahmin ediliyor. Türkiye'ye gelen çelik bu sektörlerde işlenerek hazır hale getiriliyor ve biz de ithal ettiğimiz ürünleri tüketiciye verip ihracata destek oluyoruz. Türkiye son yıllarda treyler, vinç ve savunma sanayinde ciddi bir üretim üssü olmuştur. reyler, damper ve vinç üretiminde elde edilen başarı ihracata da olumlu yansıyor. Bu anlamda Ruukki gerek kalitesi gerekse enerji tasarrufunda önemli bir etken olan hafif malzeme özelliği ile tercih edilmektedir. Sürdürülebilir gelişimi hedefleyen lider şirketlerin derecelendirildiği Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi'nde (DJSI) Ruukki olarak enerji verimliliği, yetkinlik geliştirme ve güvenlk konularında öne çıktık. Geçtiğimiz yıl endüstri lideri olarak yer aldığımız DJSI Dünya Endeksi'nde, son dört yılda olduğu gibi bu yıl da endeks sıralamasına girdik."

Kalın Raex’in dünya lansmanı Türkiye'de

Yenilikleri ve gelişen teknolojiyi yakından takip eden Ruukki, ilk kez ürettiği kalın Raex aşınma saclarının lansmanını Komatek Fuarı'nda yaptı. 2 mm'den 80 mm'ye kadar kalınlık yelpazesine sahip olan Raex çelikleri, ağır iş makinesi parçalarının üretiminde ve kazma, yükleme, madenlerde ezme için tasarlanan ekipmanlarda kullanılabiliyor. Ağırlıklı olarak madencilik sektöründeki ekipmanlarında kullanılan kalın saclar, bu sebeple ilk olarak Türkiye Komatek Fuarı'nda sergilenerek dünyaya tanıtıldı
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.