EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Asya borsalarında kazançlar ön planda



ABD'nin büyüme rakamlarının ve Fed Başkanı Ben Bernanke'nin bu hafta yapacağı konuşmasının öncesinden Asya borsaları yeşilde seyretti.

Renesas Electronics Corp., Nikkei gazetesinin, Kohlberg Jravis Roberts&Co.'nun şirketin kontrol hissesine sahip olmak için 100 milyar yen harcayacağını yazmasının ardından yüzde 35 değer kazandı.
LG Electronics Inc., şirketin yeni akıllı telefon modelinin satışlarının artacağı konusundaki iyimserliğin etkisiyle yüzde 4.8 artış kaydetti. Japon klima üreticisi Daikin Industries Ltd., Houston'daki Goodman Global Inc.'i satın alacağı yönündeki haber üzerine yüzde 5.2 geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 kazançla 119.42 puana çıktı. Daha erken saatlerde yüzde 0.1 aşağıda seyreden endekste değer kaybeden her 3 hisseye karşılık 5 hisse değer kazandı.

ABD'de dün açıklanan konut fiyatları, 2010'dan bu yana ilk sıçramasına işaret ederken, tüketici fiyatları da son 10 ayın en sert düşüşünü kaydetti.

Fed'in geçtiğimiz hafta ekonomiyi desteklemek için harekete geçmeye hazır olduğunun sinyalini vermesinin ardından Bernanke'nin 31 Ağustos'ta Jackson Hole, Wyoming'de yapacağı konuşmada daha fazla parasal genişleme önlemleri üzerine konuşabileceği düşünülüyor.

White Funds Managament'ın yönetici direktörü Angus Gluskie, Bernanke'nin büyük ihtimalle harekete geçmeden, teşvik edici mesajlar vereceğini söyledi.

Japon Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3; Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.2 yükselirken, Hong Kong'taki Hang Seng Endeksi büyük bir değişiklik kaydetmedi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 ve Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2 geriledi.


http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1203271-asya-borsalarinda-kazanclar-on-planda
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.