EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Platin Piyasası Güney Afrika’dan Etkileniyor



Güney Afrika’daki işçi ve sendika sorunları, ülkeyi derinden etkilemiş durumda. Güney Afrika’daki madencilik sektöründe çalışan ve ülkedeki iş gücünün yaklaşık %30’unu temsil eden 90.000 kadar maden işçisi, hala grevde.



 Platin, en çok etkilenen bu öz kaynakların başında geliyor. Yetkililer, Güney Afrika’nın toplam platin üretiminin%28’inin veya küresel platin üretiminin %17’sinin etkilendiğini tahmin ediyor. Platin arzındaki daralmanın fiyatları yukarı çekebileceğini ifade eden yetkililer, işçi kaynaklı sorunların bu sefer altını da etkilemeye başlayabileceğini ifade ediyor. Uzmanlar, madenlerde yaşanan sorunlardan ötürü toplam Güney Afrika altın üretiminin üçte birinin etkilenmiş olabileceğini belirtmekte. Bu miktar da küresel üretimin %2,5’uğuna denk geliyor.
 Paladyum, bu grevlerden platine göre daha az etkilenmiş durumda. Deutsche Bank, 2012’de 270.000 ons paladyum kaybı olduğunu düşünüyor. Banka, bu kaybın en nihayetinde fiyatlara da  yansıyacağını belirtiyor.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.