EKONOMİ KANALLARINI CANLI İZLEYİN

Gram Altın Fiyatı
Gram altın son yıllarda internet bankacılığı etkisiyle yatırımcıların gözdesi oldu. Canlı takip etmek isteyenler için sayfamızda gram altın fiyatı ve grafikleri bulunuyor.Sayfamızı arada bir yenilerseniz yeni fiyatları görebilirsiniz.

Evini Kiralayana Maliye Kıyağı



Yeni hazırladıkları gelir vergisi tasarısında vatandaşa vergi teşviği getireceklerini açıklayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yeni Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı'nda enerji tasarrufu sağlayıcı harcamalar teşvik ediliyor. Kiraya verilen gayrimenkul için yapılan ısı yalıtımı, izolasyon, enerji tasarrufu ve depreme karşı dayanıklılığı artırmaya yönelik harcamalar beyan edilen gelirden indirilebilecek" diye konuştu.

Halen ev sahipleri kiraya verdikleri evleriyle ilgili götürü usulde vergilendirilerek, yaptıkları bakım onarım masraflarının yüzde 25 oranında vergiden düşebiliyor.
Konutta KDV değere göre belirlenecek
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ayrıca konut teslimlerinde uygulanan KDV oranlarını vergi adaletini güçlendirecek şekilde gözden geçirdiklerini ve buna ilişkin Bakanlar Kurulu kararını bu yıl çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Mevcut uygulamada konutta, yüzde 1 ve yüzde 18 olarak uygulanan, konut alımsatımında ise 150 metrekareye kadar yüzde 1 olan KDV sistemi tamamen değişecek.
Yeni sistemle İstanbul'un lüks projelerinden birinde 60 metrekarelik konut için de yüzde 18 KDV alınabilecek. Oranlar konusunda nihai kararı Bakanlar Kurulu verecek. Maliye'nin belirlediği yeni modelle ilk adımda gayrimenkulün gerçek değeri belirlenecek. Tapuda gösterilen emlak vergisine esas değerler gözden geçirilecek.
Kaynak: http://www.emlakwebtv.com/haber/1834/kirada-evi-olana-maliye-den-mujde
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.